Teden mode bo znova potekal na Trgu republike v Ljubljani. Foto: BoBo
Teden mode bo znova potekal na Trgu republike v Ljubljani. Foto: BoBo

Slovenijo bodo zastopali Ivan Rocco, Jona Bednjanec in Dejan Petrović. Glavna nagrada je predstavitev kolekcije na Londonskem tednu mode.

Izbor mednarodnega projekta Fashion Scout se je v Ljubljano preselil iz Beograda, na finalu pa se bodo na posebni modni reviji pred mednarodno žirijo predstavili po trije nadarjeni oblikovalci iz Makedonije, Hrvaške, Slovenije, Srbije in BiH-a, ki so jih na internem natečaju zbrale strokovne žirije modnih tednov znotraj regije.

Ljubljanski teden mode bo do četrtka potekal na Trgu republike, drevi pa ga bo odprla modna revija študentov Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani. Vse do srede se bodo na revijah predstavila uveljavljena in sveža imena iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Madžarske in Avstrije, zadnji dan dogajanja pa bodo obiskovalci lahko njihove stvaritve tudi kupili oziroma naročili.

Ljubljanski teden mode, ki v tokratni spomladanski izvedbi predstavlja že 10. tovrstno prireditev, se bo končal z razglasitvijo prejemnikov nagrad Ljubljanskega tedna mode, ki so bile prvič podeljene na novembrski izvedbi. Takrat je nagrado dobila Sanija Reja Aske, ki se bo Ljubljanskega tedna mode udeležila tudi tokrat.