Garevski si je večkrat prislužil stoječe ovacije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Garevski si je večkrat prislužil stoječe ovacije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Garevski
Garevski je veljal za izjemnega modnega oblikovalca in človeka, ki je svojo veličino pokazal tudi v najhujših trenutkih svojega življenja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Čeprav na tednih mode v tem obdobju oblikovalci praviloma predstavljajo kolekcije za pomlad/poletje prihodnjega leta, pa v Ljubljani oblikovalci tokrat niso omejeni s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti.

Svoje kolekcije bodo do torka predstavili oblikovalci oziroma znamke EBER krznarstvo, Klaudia Markiewicz, MAJA FERME fashion, MiroMisljen, NatasaHrupic, Nejc Šubic, Petja Zorec, Sanija Reja Aske, Tina Gorkič, Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan) in oblikovalci v okviru ZOOFA (PATRICIA PIE, ZELOLEPO, JSP, PRINCIP by Mojca Celin, NELIZABETA, NI - nikoli isto/never identical, Renata Bedene, Firma by Sanja, Pisano Na Kožo, tinapavlin in vesnastih).

Prenosi modnih revij na Slovenski cesti
V ponedeljek bo v lokalu Pritličje na Mestnem trgu predvajan izbor nagrajenih kratkih modnih filmov, ki so osvojili nagrade na modnih filmskih festivalih v Berlinu, Madridu, Medellinu, Kanadi in Mehiki, z obiskovalci bo tudi Niccolo Montanari, član ustanoviteljev Berlinskega Fashion Film Festivala, ki je pripravil izbor za LJFW.

Modni teden bosta popestrili tudi razstava Juliana Klincewicza in predstavitev novih srajc, ki so nastale v okviru projekta shirting. Predstavili se bodo tudi študenti fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Tudi tokrat si bodo lahko mimoidoči, ki se bodo sprehodili po Slovenski cesti, ogledali prenose modnih revij na velikem zaslonu ob Hotelu Slon.