Lottie s svojo vzornico Kate, ki ostaja ena najbolje plačanih supermanekenk na svetu. Foto: Reuters
Lottie s svojo vzornico Kate, ki ostaja ena najbolje plačanih supermanekenk na svetu. Foto: Reuters

42-letna Kate Moss ima 24 let mlajšo sestro Lottie, ki se zadnja leta na vse kriplje trudi, da bi postala uspešna manekenka. Lottie pravi, da je prav Kate, ki je svojo kariero začela pri rosnih 14, predvsem po zaslugi svoje vitke postave in "heroin šik" videza, zaslužna za to, da je že kot deklica vzljubila modo.

Čeprav številni poudarjajo, da Lottie v manekenskih vodah nima prihodnosti in se po brveh sprehaja samo po zaslugi veteranke Kate, se mladenka ne da. Zaradi svoje vztrajnosti in morda kančka Katine pomoči je lani nastopila na pariškem tednu mode, letos pa je že sodelovala z ameriško in francosko izdajo revije Vouge ter pariško modno revijo L'Officiel, poroča CNN.

Junija je podpisala pogodbo z modno agencijo The Society Management, ki med drugim zastopa tudi Adriano Limo. Julija je Lottie prvič stopila v svet visoke mode, ko so jo skupaj z igralko Kate Hudson in pevko Celine Dion povabili med izbrance, ki so zasedli prve vrste na Fendijeve modne revije, ki je potekala pred znamenito rimsko fontano Trevi.

Čeprav naj bi bila Lottie zgolj muha enodnevnica, je morda pred njo dolga kariera. Preboj v svet mode je po zaslugi slavnih sorojencev namreč uspel tudi Kendall Jenner, ki ji nihče ni napovedoval dolge kariere, a je postala ena najbolj iskanih manekenk.