Marc Jacobs je javnosti takoj sporočil, da odhaja na kliniko za odvajanje. Foto: EPA
Marc Jacobs je javnosti takoj sporočil, da odhaja na kliniko za odvajanje. Foto: EPA
Kolekcija Marca Jacobsa
Marc Jacobs je lani tudi največje dvomljivce utišal z revijo na modnem tednu v New Yorku. Foto: EPA

Jacobs je namreč odšel na kliniko za odvajanje. "Marc je sprejel pravo odločitev," je povedal njegov dolgoletni poslovni partner Robert Duffy. Jacobs, ameriški čudežni deček, je v preteklosti v intervjujih večkrat priznal, da je "zlorabljal mamila in alkohol".

A Duffy je povedal: "Marc je trezen že sedem let. Ko se je vrnil na stara pota, se je odločil, da bo to takoj poskušal urediti. Tak padec ni nič nenavadnega. Na srečo si je Marc takoj priznal, da ima težave. Vesel sem, da je odšel na kliniko. Vsi molimo zanj."

Dve nominaciji za ameriške modne nagrade
Potrditev, da je Marc Jacobs res na kliniki za odvajanje, je prišla ravno na dan, ko je Svet ameriških modnih oblikovalcev razglasil nominirance za letošnje ameriške modne nagrade. 43-letni Marc, ki živi med New Yorkom in Parizom, je letos nominiran za najboljšega oblikovalca ženske mode in modnih dodatkov.

Je kriv razhod s fantom?
Jacobs, od leta 1997 prvi oblikovalec francoskega modnega velikana Louis Vuitton, je januarja in februarja trdo delal, saj se je selil z enega modnega tedna na drugega - v New Yorku je predstavil kolekcijo, ki nosi njegovo ime, v Londonu nekoliko cenejšo kolekcijo Marc by Marc Jacobs, v Parizu Vuittonovo kolekcijo. Mnogi so prepričani, da se je Marc opojnim substancam vdal predvsem zato, ker je pred kratkim končal zvezo z 18 let mlajšim Jasonom Prestonom.