Žirija je nakit Andreje Kragelnik uvrstila med pet najboljših. Foto: D.tajl
Žirija je nakit Andreje Kragelnik uvrstila med pet najboljših. Foto: D.tajl

Andreja Kragelnik se je milanskega tedna nakita udeležila na povabilo organizatorjev, ki so njene izdelke opazili na Slovenskem tednu nakita, ki je potekal maja na različnih lokacijah po državi. Razstava The FaB by Artistar Jewels predstavlja izbrane neodvisne oblikovalce in znamke. V preteklosti so na njej razstavljala velika imena, kot so Giancarlo Montebello, Philip Sajet, Yoko Ono, Pol Bury, Faust Cardinali in Gillo Dorfles. Med 150 sodelujočimi na razstavi je žirija, sestavljena iz mednarodno priznanih oblikovalcev, kreacije Andreje Kragelnik uvrstila med pet najboljših kosov milanskega tedna nakita.

Tehniko izdelave nakita je razvila pred petimi leti. Foto: D.tajl
Tehniko izdelave nakita je razvila pred petimi leti. Foto: D.tajl

Coral collection, ki po oceni društva D.tajl ponuja nakit, ki se obleče, je linija tekstilnega nakita, ki navdih črpa iz narave, organskih linij, nežne surovosti, predanosti, poroča STA. Oblikovalka je navdih za kolekcijo črpala iz organske oblike koral ter raznovrstnih oblik prepletanja korenin in vej v lokalni flori. Kosi nakita "predstavljajo osvobajanje iz tesnobe: vzdih – sprostitev – očiščenje", so zapisali na strani Slovenskega tedna nakita.

Oblikovalka tekstilij in oblačil Andreja Kragelnik je magistrirala na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti, v tekstilnih tehnikah pa se je izpopolnjevala tudi na estonski akademiji za umetnost.

Eden izmed večjih in prestižnejših dogodkov

Pred petimi leti je razvila tehniko, v kateri izdeluje svoj tekstilni nakit kolekcije Corall. Oblikovalka je prejemnica priznanja perspektivni na Mesecu oblikovanja, na sejmu Heimtextil v Frankfurtu pa je prejela posebno nagrado za oblikovanje sedeža. Prav tako vodi konceptualni butik D.tajl in je lastnica blagovne znamke oblačil Dva potepuha.

Milanski teden nakita, na katerem se je tokrat med 20. in 23. oktobrom predstavilo več kot 750 oblikovalcev z vsega sveta z več kot 8000 kosi nakita, velja za enega večjih in prestižnejših dogodkov na svetu. Po uspešni predstavitvi v Milanu bodo izbrani kosi nakita na ogled v trgovini D.tajl v Slovenj Gradcu, poroča STA.

Foto: D.tajl
Foto: D.tajl