V Milanu se danes izteka tradicionalni jesenski teden mode, na katerem so vrhunski svetovni modni ustvarjalci predstavili svoje kolekcije oblačil za pomlad in poletje 2020.

Foto: EPA
Foto: EPA

Hollywoodske zvezde v prvi vrsti – za začetek letošnjega jesenskega tedna mode v Milanu, ki ga je odprla Miuccia Prada s svojo kolekcijo oblačil za toplejše mesece prihodnjega leta. Gre za zmago ženske nad oblačili, je skrivnostno pokomentirala svoj izbor.

Drugače britanska zvezda Peter Pilotto, ki je Milano navdušil z barvitimi kreacijami, medtem ko pri novi kolekciji Fendija prevladujeta rjava in rumena.

Največ pozornosti je v preteklih dneh požela 50-letna pevka Jennifer Lopez, ki se je po milanski modni brvi sprehodila v priredbi 20 let stare "džungelske obleke" pokojnega Giannija Versaceja.

"Kolekcija je zelo ženstvena, privlačna, elegantna. Ženskam daje moč," pravi italijanska modna blogerka Chiara Ferragni.

Jesenski teden mode v Milanu

Iz tropskega pragozda prihajajo tudi novi modeli slavnega dueta Dolce in Gabbana. "Slog safari mi je všeč, razlikuje se od značilnih linij Dolce in Gabbana," se je navduševala manekenka Bianca Balti.

Ne nazadnje: Salvatore Ferragamo – v pretežno umirjenih tonih. Pričakovano še elegantnejša pa bosta pomlad in poletje 85-letnega "kralja Giorgia" – Armanija, seveda, ki pri kolekciji Emporio stavi na pastele, medtem ko ga pri oblačilih visoke mode navdihujejo zemeljske barve.

Moda kot pomemben člen v gospodarski verigi
Milanski teden mode je tudi tokrat postregel z več kot 60 modnimi revijami, mesto pa je z njim zaslužilo slabih 20 milijonov evrov.

Proizvodnja oblačil in obutve predstavljata desetino vse industrijske proizvodnje Italije, k bruto domačemu proizvodu pa prispeva štiri odstotke.