Foto: Reuters
Foto: Reuters

"V našem podjetju je vedno vladal duh skupnosti, ki predstavlja naš navdih, samozavest in seveda podporo, ki jo imamo drug za drugega. Tako je ostalo tudi v zadnjih tednih oziroma mesecih," je pojasnil modni oblikovalec Ralph Lauren.

Za začetek bo modna hiša v ZDA proizvedla 250 tisoč zaščitnih mask in 25 tisoč zaščitnih oblačil.

Poleg izdelave zaščitne opreme pa bo njihova fundacija darovala še 10 milijonov dolarjev za pomoč pri odpravi posledic pandemije.

Sorodna novica Francoski velikan LVMH proizvodnjo preusmerja v izdelavo brezplačnih razkužil

Odzvale so se številne modne hiše

Ralph Lauren sicer ni edina modna hiša, ki se je hitro odzvala na trenutne razmere.

Tudi prestižna znamka Canada Goose, ki sicer izdeluje plašče, je sporočila, da bo začela izdelovati zaščitna oblačila za zdravstvene delavce. Izdelavo bodo začeli prihodnji teden, in sicer v dveh tovarnah, ki so ju v preteklosti že zaprli.

"Po celotni Kanadi ljudje vsak dan tvegajo lastna življenja in se bojujejo proti covidu-19. Potrebujejo pomoč. Zdaj je pravi čas, da razpoložljiva sredstva in prostore namenimo za skupno dobro," je pojasnil direktor podjetja Dani Reiss.

Svojo pomoč je že napovedal tudi Gap, ki bo svoje tovarne ravno tako izkoristil za izdelavo zaščitne opreme. Ob napovedi proizvodnje so poudarili predvsem uporabo svojih mednarodnih povezav, s katerimi želijo olajšati dobavo.

Že na začetku marca pa je širjenje svoje dejavnosti v času krize napovedal tudi Louis Vuitton, ki je v Franciji začel proizvajati razkužilo za roke, še poroča BBC.