Caitlyn Jenner je novi obraz športne linije znamke H&M. Foto: Instagram Caitlyn Jenner
Caitlyn Jenner je novi obraz športne linije znamke H&M. Foto: Instagram Caitlyn Jenner
Hčerka Caitlyn Jenner pa je nov obraz znamke Puma. Foto: Instagram Kylie Jenner
Kendall Jenner je trenutno ena najbolj iskanih manekenk. Foto: EPA/Reuters

Caitlyn je sprejela vabilo švedskega modnega giganta H&M, postala je njihov zaščitni obraz za športno linijo oblačil. Sodelovanje s H&M-jem je na družbenih omrežjih razkrila Caitlyn, ki je objavila tudi eno izmed fotografij s snemanja kampanje. "Tako ponosna sem, da sem del navdihujoče športne kampanje H&M-ja," je še zapisala in sporočila oboževalcem, da več podrobnosti kampanje sledi.

Nekdanji športnik Bruce Jenner se je lani na naslovnici revije Vanity Fair prvič javno predstavil v svoji pravi podobi, kot ženska Caitlyn Jenner. Vse od javnega razkritja je Caitlyn postala ena najvplivnejših ambasadork LGBT-skupnosti.

"Za H&M je pomembno, da pokažemo raznolikost in različne osebe v vsem, kar počnemo. Izbrali smo Caitlyn Jenner, eno izmed svetovno najbolj znanih športnih osebnosti, kot del naše kampanje, ker želimo ponazoriti, da je vse mogoče - v športu in v življenju. To je kolekcija, s katero praznujemo individualnost in samozavest," je povedala predstavnica H&M-ja.

Švedski gigant podpira raznolikost, novo kolekcijo H&M-ja, ki so jo predstavili pred dnevi na pariškem tednu mode, sta nosila tudi transseksualna modela Andreja Pejić in Hari Nef, tudi pri sestrski znamki &Other Stories pa sta se po modni pisti sprehodila Hari Nef in Valentijn De Hingh.

Caitlyn Jenner je sicer februarja postala zaščitni obraz kozmetične znamke Mac.

Kylie Jenner za Pumo
A Caitlyn ni edina članica klana Kardashian-Jenner, ki je iskan v svetu mode. Caitlynina hčerka Kendall Jenner je bila v preteklosti zaščitni obraz H&M-ja, trenutno pa je ena izmed najbolj iskanih manekenk, druga hčerka Kylie pa je novi zaščitni obraz športne znamke Puma.

Pogodba, ki je vredna milijon ameriških dolarjev, je povzročila nekaj razprtij v najbolj znani resničnostni družini. Raper Kanye West, mož Kyliejine sestre Kim Kardashian, je namreč priznal, da je jezen, ker je 18-letna Kylie na skrivaj podpisala pogodbo s Pumo. Raper je nemško športno znamko obtožil, da skušajo razdeliti družino, saj ima raper pogodbo z drugo nemško športno znamko Adidasom.