Italijanska izdaja revije Vogue je julijsko število posvetila 16-letnikom – kaj hočejo, kaj mislijo, kako jih spoznati in razumeti –, zato so za naslovnico izbrali 16-letno Devo Cassel. Gre za prvo skupno fotografiranje matere in hčere za katero izmed revij.

To je bila Devina želja, je razkrila Monica za Vogue. Dodala je, da gre na nek način za drugo skupno fotografiranje. "Hčerko sem vprašala, zakaj je želela to snemanje opraviti skupaj, in ona mi je lepo odgovorila: Zadnjič, ko so naju fotografirali, sem bila v tvojem trebuhu. Zdaj, ko začenjam svojo pot, mama, želim, da se to ponovi."

To je prva naslovnica Monice Bellucci za italijansko izdajo revije Vogue. Večkrat je krasila strani znotraj časopisa, ne pa naslovnice. Deva je v ospredju, to pa je želela Monica. "Odločitev, da se je umaknila in prepustila žaromet Devi, je bila Monicina. Priznajmo: ustvarjanje prostora za tiste, ki prihajajo za nami, ni nekaj, kar pogosto vidimo," je povedal urednik Voguea Emanuele Farneti.

Fotograf Paolo Roversi, ki je posnel fotografijo, je o Devi povedal: "Enak občutek sem imel pri fotografiranju Natalije Vodianove in Kate Moss. Čustva v prisotnosti čiste lepote." Diva italijanske kinematografije pa je komentirala: "Ko igra igro mode, se Deva zabava in del sebe tako izrazi. Dejstvo, da stopa v svet odraslih, medtem ko obiskuje šolo, jo vrača na realna tla, kar ji daje ravnovesje in varnost."

Monica je dodala, da se s hčerko nikoli ne prepira, pri vzgoji pa črpa navdih od pisateljice in filozofinje Elisabeth Badinter, ki je na vprašanje, kaj pomeni biti dobra mama, odgovorila, da nikoli ne smete trepetati pred otroškimi težavami. "Strinjam se!" Takšna je, vedno je bila svobodna, že od svojega 13. leta leti sama in govori pet jezikov. Ste videli, kako gleda? Ničesar se ne boji."

Navdušenje nad fotografijo je na Instagramu delil tudi Monicin nekdanji mož in Devin oče, francoski igralec Vincent Cassel. Objavil je fotografijo in pripisal besedi "družinska zadeva". Monica in Vincent imata še 11-letno hčerko Leonie.