Zanimivo potiskane hlače, ki se te dni sprehajajo ob sveti travi Wimbledona. Foto: Guardian
Zanimivo potiskane hlače, ki se te dni sprehajajo ob sveti travi Wimbledona. Foto: Guardian

Velike športne prireditve pogosto poskrbijo za to, da imajo gledalci kaj videti tudi na tribunah in ne samo na igrišču. Rezultati polnijo športne rubrike, fotografije oblačil, ki so jih nase navlekli gledalci, pa se vse pogosteje znajdejo pod drobnogledom modne policije. Modni kritiki imajo kaj videti tudi v Londonu, kjer se tenisači in tenisačice te dni podijo za žogico po sveti travi.

Že takoj na začetku turnirja so poznavalci za modna presežka na igišču označili Marijo Šarapovo in Rogerja Federerja, zdaj pa so zbrali tudi slike gledalcev. Nekateri so oblečeni po zadnjih modnih zapovedih, precej pa je takih, na katerih pogled obstane kar za nekaj časa. Spomin na pred dnevi umrlega kralja popa Michaela Jacksona je živ tudi v Wimbledonu - obiskovalka si je na glavo poveznila klobuk z njegovo sliko, na drugih klobukih so teniške žogice, na tretjih jagode. Sončna očala so vseh barv in oblik, tudi takšna v obliki gigantskega srčka. Brez britanskega patriotizma na tribunah ne gre in številni gledalci nosijo nacionalna navijaška oblačila.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj modnih utrinkov z igrišča in tribun teniškega turnirja, ki te dni poteka v londonskem Wimbledonu.