Posamezne protestnice so se elegantno pomešale med manekenke in se sprehajale po modni stezi, dokler jih niso odstranili varnostniki. Foto: Reuters
Posamezne protestnice so se elegantno pomešale med manekenke in se sprehajale po modni stezi, dokler jih niso odstranili varnostniki. Foto: Reuters

Kot je razvidno s fotografij in posnetkov, so protestnice sredi modne revije, na kateri je Victoria Beckham predstavljala svoje kreacije za prihodnji jesen in zimo, druga za drugo vdirale na prizorišče – elegantno so stopile naravnost na modno pisto in se pomešale med manekenke. V beli majici z napisoma "Odpovejte se živalski koži" in "Živali niso blago" so pozvale oblikovalce na čelu z Victorio Beckham, naj opustijo uporabo usnja pri svojih kreacijah. Ob tem so v rokah držale liste z napisom: "Naj živi vegansko usnje."

Posnetek vdora na modno revijo je organizacija za zaščito živali objavila na družbenih omrežjih, predstavniki evropske veje organizacije Peta pa so ob tem opozorili: "Nobeno oblačilo ali modni dodatek ni vreden tega, da bi zaklali in odrli občutljivo in inteligentno žival."

"Pozivamo Victorio Beckham, naj raje uporabi bolj etične in ekološke inovacije, ki so na voljo danes, vključno z usnjem, ki je izdelano iz jabolk, grozdja, ananasa, gob in podobnega," so ob tem v izjavi za javnost še zapisali v evropski podružnici Pete.

Kot so še navedli na svoji spletni strani, je to že četrta modna revija v zadnjem obdobju, na kateri so z aktivistično akcijo opozorili na pravice živali. V zadnjih tednih so podobne akcije izvedli na revijah modnih hiš Coach med newyorškim tednom mode, Burberry (v Londonu) in Fendi (v Milanu).

Victoria Beckham. Foto: Reuters
Victoria Beckham. Foto: Reuters

Victoria Beckham pozivov aktivistov ni komentirala, požela pa je precej pozornosti, ko se je ob koncu modne revije po stezi sprehodila na berglah. Kot je njen mož David Beckham razkril na družbenem omrežju Instagram, je poškodba posledica "manjše nesreče v telovadnici".

Kot poroča Guardian, je njena kolekcija tokrat temeljila na visoko zapetih plaščih – večina jih je imela visok ovratnik, ki je deloma zakrival obraz –, širših modelih oblačil in hlačah na zvonec in z visokim pasom. Med barvami so prevladovale zemeljske: različni odtenki rjave, črne, temno rdeče itd.