Torbica za skoraj šest milijonov evrov. Foto: Boarini Milanesi
Torbica za skoraj šest milijonov evrov. Foto: Boarini Milanesi

Torbico so poimenovali Parva Mea, izdelali pa bodo le tri primerke. Za izdelavo vsake je potrebnih več kot tisoč ur dela, trdijo.

Matteo Rodolfo Milanesi, soustanovitelj znamke Boarini Milanesi, ki ima sedež v Bologni in je stara komaj štiri leta, je dejal, da so navdih za torbico našli v oceanu. Zanimivo je, da je Milanesi velik zagovornik varstva oceanov, morij in obalnih delov, zato je obljubil, da bo skoraj 800.000 evrov od vsake prodane torbice namenil za kampanje, s katerimi skušajo iz oceanov odstraniti plastične odpadke.

Njegova poslovna partnerica Carolina Boarini je pojasnila, da imajo tudi dragi kamni na torbici pomen. "Modri safirji predstavljajo globino oceanov, turmalin nas spominja na še neokrnjeno vode v Karibih, diamanti pa odražajo prozornost vode, ki pada na zemljo v obliki dežja."

Na vsaki torbici je namreč več dragih kamnov, ki skupno presegajo 130 karatov, med njimi je najdragocenejših deset belozlatih metuljčkov. Štirje med njimi so okrašeni z diamanti, trije pa s safirji. Torbica je sicer izdelana iz polsvetleče kože aligatorjev, obe polovici pa skupaj drži diamantna zaponka.

Vsak tak modni dodatek bo narejen po naročilu, saj bo ime lastnika vtisnjeno v usnje.