Brandon Maxwell (levo) je Lady Gago oblekel za največji modni dogodek prek luže ‒ prireditev Met Gala leta 2019. Obleka
Brandon Maxwell (levo) je Lady Gago oblekel za največji modni dogodek prek luže ‒ prireditev Met Gala leta 2019. Obleka "4 v 1" ‒ pod široko rožnato večerno toaleto je Lady Gaga skrivala še tri druge kreacije, slačila pa se je kar na stopnicah muzeja ‒ je pritegnila veliko pozornosti. Foto: AP
Brandon Maxwell. Foto: AP
Brandon Maxwell. Foto: AP

Iz Walmarta so v torek sporočili, da bo za njihovo blagovno znamko oblačil Free Assembly in Scoop skrbel Brandon Maxwell. Letno bo nadziral ustvarjanje štirih kolekcij za obe omenjeni blagovni znamki. Začel bo z oblikovanjem kolekcije za praznični čas, sledila bo kolekcija za pomlad 2022.

Poleg ustvarjanja novih kreacij bo Maxwell odgovoren za oblikovanje in pomoč pri nabavi, trženju in proizvodnji.

Največji svetovni trgovec, ki je leta 2020 uvedel znamko Free Assembly, predlani pa znamko Scoop, skuša s to potezo svoje blagovne znamke narediti bolj trendovske. Prizadeva si za rast svojega položaja na ameriškem trgu hitre mode, na področju, v katerega so veliko vlagale tudi konkurenčne trgovine, kot je Target.

Največja trgovska veriga na svetu želi okrepiti modno ponudbo. Foto: EPA
Največja trgovska veriga na svetu želi okrepiti modno ponudbo. Foto: EPA

Nekdanji sodnik v modnem resničnostnem šovu Project Runway je znan po tem, da je večkrat oblekel Lady Gago, poskrbel pa je tudi za videz nekdanje ameriške prve dame Michelle Obama in vojvodinje Susseške Meghan.