Kaj pa vi najraje nosite na plaži? Foto: EPA
Kaj pa vi najraje nosite na plaži? Foto: EPA

Počitniška spletna stran Expedia je med svojimi strankami naredila anketo z naslovom Flip Flop Report glede njihovih dopustniških navad. Vprašanja so vključevala naklonjenost do golote, o vrstah kopalk, pripravah na dopust in podobno, zastavili pa so jih 8.600 odraslim ljudem z vsega sveta. Skoraj polovica (48 odstotkov) se jih je sicer odpravila na morje.

Najmanj sramežljivi so Nemci
Sodeč po izsledkih ankete, je najverjetneje, da bo nudist, ki ga boste srečali, Nemec - 17 odstotkov jih namreč prisega na naravno in so se vsaj enkrat do zdaj na plažo odpravili goli. Povprečno se je za nudizem med anketiranimi iz drugih držav sveta odločilo sedem odstotkov vprašanih. Skoraj polovica (48 odstotkov) vseh vprašanih jih je sicer odgovorilo, da v javnosti ne bi nikoli odvrglo kopalk.

Najbolj sončenje zgoraj brez zagovarjajo Danke - 40 odstotkov vprašanih žensk iz Danske je dejalo, da se na plaži najbolje počuti le v spodnjem delu kopalk. Ravno tolikšen odstotek Dank je obenem zatrdilo, da brez zadržkov objavlja fotografij samih sebe v kopalkah na družabnih omrežjih. Najmanj verjetno pa je, da boste na plaži zgoraj brez videli kakšno Japonko ali Malezijko, še pravijo na spletni strani.

Oprijete minikopalke so prva izbira Francozov. A le na papirju.
Ko beseda nanese na moške kopalke, se Francozi najraje odločijo za klasične kopalke Speedo, saj je kar 90 odstotkov vprašanih iz Francije odgovorilo, da je to najbolj sprejemljiva kopalna oprava za moške. A obleče jih dejansko precej manj - 26 odstotkov. Na vrhu so sicer Nemci (39 odstotkov vprašanih jih redno nosi), Francozom pa z 22 odstotki sledijo Brazilci. Večina Američanov in skoraj 100 % vprašanih Mehičanov sicer prisega na ohlapne kopalne hlače.

Najbolj se s svojim plažnim videzom obremenjujejo Britanci - kar petina se jih namreč v tednih pred dopustom odloči za shujševalno dieto ali pa večkrat kot sicer obiščejo telovadnico. Približno polovica vprašanih Američanov je razkrila, da si vsako leto pred dopustom privoščijo nove kopalke, 18 odstotkov se jih pred počitnicami z depilacijo znebji neželenih dlak, 14 odstotkov vprašanih pa se za lepši plažni videz pred dopustom odpravi v solarij.

Indijci in Singapurci na dopustu po nakupih
Ob tem so v anketi izvedeli še, da je indijski dopustniki v povprečju na počitnicah najpogosteje ukvarjajo z gradnjo peščenih gradov, Singapurci pa se nadpovprečno bojijo napadov morskih psov, oboji pa si nadpovprečno pogosto privoščijo nakupovanje.

Slovencev med anketiranimi ni bilo oz. jih ni bilo dovolj za analizo. Nam pa lahko v komentarjih pod prispevkom razkrijete, kaj za na plažo najraje oblečete.