"Nikakor ne podpiramo ali opravičujemo skrajnežev in kakšnega koli terorizma ali nasilja. Zato se opravičujemo, če smo slučajno koga užalili," so zaradi imena ISIS sporočili iz znane verige erotičnih trgovin Ann Summers. Foto: Ann Summers

Kolekcija ISIS, ki je na voljo na več kot 140 prodajnih mestih v Veliki Britaniji in na Irskem ter tudi prek spletne trgovine, zajema čipkaste črno-bele modrčke, tangice, negližeje in podvezice. V britanskem podjetju, ki sicer ponuja predvsem erotične igračke in fetišistične pripomočke, so pojasnili, da so kolekcijo poimenovali po egipčanski boginji plodnosti Izidi.

Hkrati pa je njihova predstavnica za stike z javnostjo priznala, da "do lansiranja te linije prihaja res ob ponesrečenem času". "Nikakor ne podpiramo ali opravičujemo skrajnežev in kakšnega koli terorizma ali nasilja. Zato se opravičujemo, če smo slučajno koga užalili," je dodala.

Pojasnila je, da imena kolekcij izbirajo že mnogo pred njihovim prihodom na trgovske police ter zatrdila, da uprava trgovine ne razmišlja o umiku teh izdelkov iz prodaje.

Še zdaleč ne edini ISIS
ISIS je sicer tudi ime proizvajalca za ženska oblačila za prosti čas, ustanovljenega že leta 1998 v ameriški zvezni državi Vermont, pa tudi kanadskega salona za svečana in poročna oblačila ...