Lily Gladstone je navdušila z izvezeno vlečko. Foto: Reuters
Lily Gladstone je navdušila z izvezeno vlečko. Foto: Reuters

Ob podelitvi najuglednejših filmskih nagrad vsako leto na svoj račun pridejo tudi modni navdušenci, za katere je ta rdeča preproga vrhunec sezone podelitev nagrad. Letos so po mnenju kritikov pozitivno najbolj izstopale Zendaya v obtisnjeni rožnato-sivi obleki znamke Armani Privé, s potiskom palm, Emma Stone v obleki brez naramnic in s širokim naborkom okoli pasu, ki ga je zanjo izdelala modna hiša Louis Vuitton ter Lily Gladstone v Guccijevi kreaciji s cvetličnim vezenjem, ki ga je zasnoval pripadnik avtohtonih ljudstev Mohawk, Cree in Comanche, oblikovalec Joe Big Mountain, navaja Vogue.

Med bolj posrečene kombinacije oz. modne izbire večera modni kritiki uvrščajo tudi kovinsko rožnato kreacijo Americe Ferrera, ki je prišla iz Versacejeve modne delavnice, svetlomodro obleko, ki jo je Armani Privé izdelal za Lupito Nyong'o, z zanimivo kombinacijo kovinskih detajlov in perja, ter Chanelov kostim, ki ga je izbrala Billie Eilish.

Pretežno pozitivne kritike je dobila tudi Carey Mulligan za izbiro črno-bele kombinacije modne hiše Balenciaga, Anya Taylor-Joy pa je navdušila v večplastni kovinski kreaciji, pod katero je podpisan Dior. Pozitivno oceno so si prislužile še Jennifer Lawrence, Emily Blunt, Gabrielle Union, Florence Pugh (čeprav pri Varietyju pravijo, da so "od nje pričakovali več"), Margot Robbie, Issa Rae in noseča Vanessa Hudgens.

Sorodna novica Sedem oskarjev za Oppenheimerja, tudi za najboljši film

Precej bolj razdeljeni so bili kritiki glede kupov rožnatega blaga, ki ga je nosila Ariana Grande – medtem ko so jo pri Varietyju ocenili pozitivno, a pri tem priznali, da si v redakciji glede njene izbire niso enotni, so jo pri Voguu raje kar preskočili – pa tudi temnozelena obleka iz lateksa, ki si jo je nadela Cynthia Erivo, ni požela prevelikega navdušenja.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov z rdeče preproge. Katera modna izbira je bila pa po vaši oceni najbolj posrečena?