Revija znamke Pierre Cardin. Foto: Reuters
Revija znamke Pierre Cardin. Foto: Reuters

Modna revija znamke Pierre Cardin je potekala v znamenju modre barve, s čimer so se želeli vodilni pokloniti oceanom. Rodrigo Basilicati Cardin, pravnuk znamenitega francoskega modnega oblikovalca, je pojasnil, da tudi vsa oblačila iz nove kolekcije temeljijo na modri, saj želijo opozoriti na nujnost zaščite morij in oceanov. Manekenke so se tako po modni stezi sprehodile predvsem v oblekah v indigo modri barvi.

Pierre Cardin, ustanovitelj istoimenske modne znamke visoke mode, je umrl leta 2020, zato je bila to šele druga modna revija te znamke na pariškem tednu mode od takrat.

Rodrigo Basilicati Cardin, pravnuk Pierra Cardina. Foto: Reuters
Rodrigo Basilicati Cardin, pravnuk Pierra Cardina. Foto: Reuters

Dogodek je potekal v stavbi z ogromno futuristično kupolo, ki jo je zasnoval znameniti brazilski arhitekt Oscar Niemeyer. Vodja francoske komunistične stranke Fabien Roussel je namreč vse pozval, da lahko stavbo, v kateri je tudi sedež stranke, zainteresirani najamejo za modne revije, snemanje glasbenih videospotov ali druge dogodke.

Ukradli Balmainov tovornjak z oblekami

Pariški teden mode bo potekal do tretjega oktobra. Na njem se bo predstavilo več kot sto modnih hiš, med drugimi tudi Louis Vuitton, Chanel, Hermes, Dior, Saint Laurent, Courreges, Dries Van Noten, Lanvin, Givenchy in več novih imen, ki še iščejo pot v vrh modnega sveta.

Prisotna bo tudi modna hiša Balmain, čeprav so jim neznanci pred dnevi ukradli tovornjak, v katerem je bilo več kot 50 kosov iz njihove nove kolekcije za pomlad in poletje 2024. A vodilni so sporočili, da bodo vsa manjkajoča oblačila na hitro izdelali na novo, tako da bodo lahko sodelovali v Parizu.