Slovenski modni oblikovalci (na fotografiji Nina Šušnjara, desno) bodo predstavili svoje kolekcije za pomlad in poletje 2012. Foto: Matevž Paternoster
Slovenski modni oblikovalci (na fotografiji Nina Šušnjara, desno) bodo predstavili svoje kolekcije za pomlad in poletje 2012. Foto: Matevž Paternoster
'Epicenter' dogajanja bo Center urbane kulture Kino Šiška. Foto: Kino Šiška/Branka Resnik

Alenka Globočnik, Aleksandra Brlan, Almira Sadar, Mateja Krofl in Tinka Domjan, Jelena in Svetlana Proković, Maja Ferme, Matevž Faganel, Nataša Hrupič, Nataša Peršuh, Nina Šušnjara, Sanja Grcić, Simona Muc, Tanja Zorn Grželj, Urša Draž, Vladimira Kralj in Zoran Garevski bodo predstavili svoje kolekcije za pomlad in poletje 2012.

V spremljevalnem programu bodo prestolnico obiskali tuji predavatelji, ki bodo sodelovali na okroglih mizah in delavnicah. V sodelovanju z British Councilom Slovenija na dogodek prihajajo tudi uveljavljena imena iz tujega modnega sveta. Svoj prihod je že potrdil Britanec Toby Meadows, med drugim direktor londonske blagovne znamke za ženske Belle & Bunty, na katero prisegata zvezdnici Victoria Beckham in Lindsay Lohan. Do zdaj je svetoval tudi modnim velikanom, kot so Christian Dior, Alexander McQueen, Ralph Lauren, Vivienne Westwood ter Gucci. Britanka Nin Castle je ustanoviteljica ekološke blagovne znamke Goodone, ki ima svojo kolekcijo tudi v Topshopu. Iz Italije bo teden mode s svojim prihodom zaznamoval kreativni direktor blagovne znamke Benetton Group You Nguyen.

Dopoldansko dogajanje bo povezovala publicistka in modna blogarka Urša Jerkič. Glavnina dogodkov bo potekala v Kinu Šiška, lokal Lolita ob Tromostovju pa bo v času tedna mode uradno zbirališče vseh modnih ljubiteljev.

Avdicija za manekenke
Če menite, da imate "tisto pravo" za manekenko in bi se želeli sprehoditi po modnih brveh slovenskega tedna mode, se lahko v četrtek, 6. oktobra, ob 17.00 udeležite avdicije za manekenke v Hotelu Lev.

Da bo izbor takšen, kot se za teden mode spodobi, bo poskrbela svetovno uveljavljena manekenka Tjaša Stanič, ki prek organizatorjev sporoča, da so na castingu zaželena predvsem slovenska dekleta. Če teh ne bo dovolj, pa bodo priložnost dobile tudi manekenke iz tujine.