Modna linija je bila pričakovana, a kot kaže, v nasprotju s pričakovanji ne bo na prodaj le nagajivo spodnje perilo. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Modna linija je bila pričakovana, a kot kaže, v nasprotju s pričakovanji ne bo na prodaj le nagajivo spodnje perilo. Foto: freedigitalphotos.net
E. L. James
E. L. James je dobro iztržila svoje knjižno delo. Foto: EPA

Tako imenovana "pornografija za razočarane gospodinje", kot knjižni trilogiji avtorice E. L. James radi pravijo cinični kritiki, se je po svetu doslej prodala v več kot 40 milijonih izvodih, bila je prevedena v več kot 30 jezikov (pred kratkim je na voljo tudi v slovenščini), poleg tega pa oboževalci že vsaj pol leta nestrpno pričakujejo uradno naznanilo, katera igralska zvezdnica bo na velikem platnu upodobila spolno neizkušeno študentko Anno, ki jo zapelje šarmantni milijarder in jo praktično izobrazi o nekoliko drznejših sadomazohističnih spolnih užitkih.

Perilo, hlačne nogavice in ... jopice s kapuco?

Modna linija je bila pričakovana, a kot kaže, v nasprotju s pričakovanji ne bo na prodaj le nagajivo spodnje perilo. Različni proizvajalci so od Jamesove namreč kupili pravice za proizvodnjo in prodajo uradnih pižam, majic s kratkimi rokavi, športnih jopic s kapuco, hlačnih nogavic in nazadnje seveda tudi drznega spodnjega perila, sicer tako ali tako najpogostejša oprava knjižne protagonistke.

Skupaj s priljubljenostjo romana Petdeset odtenkov sive (Fifty shades of Grey), naj bi naraščala tudi prodaja različnih spolnih pripomočkov in igračk (predvsem bičev in lisic), zato je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo tudi industrija erotičnih pripomočkov pristavila svoj lonček h knjižnemu fenomenu.

E. K.