Modna revija je navdušila. Foto: Reuters
Modna revija je navdušila. Foto: Reuters

Igralke Diane Keaton, Olivia Wilde, Dakota Johnson, Salma Hayek in Gwyneth Paltrow, pevke Billie Eilish, Miley Cyrus in Lizzo, evrovizijski zmagovalci Måneskin, tenisačica Serena Williams so le nekatera imena, ki so si ogledala Guccijevo modno revijo na eni največjih znamenitosti v Los Angelesu, na Pločniku slavnih. Natančneje, modno revijo so postavili pred gledališče Dolby Theatre, kjer se zvezdniki vsako leto sprehodijo po rdeči preprogi pred podelitvijo Oskarjev.

Jared Leto. Foto: Reuters
Jared Leto. Foto: Reuters

Igralca Jared Leto in Macaulay Culkin pa sta dobila še večjo vlogo, modni oblikovalec Allesandro Michele ju je uvrstil v manekensko ekipo. Izbira Leta ni nenavadna, saj ima 49-letnik posebno povezavo z blagovno znamko – igral bo Paola Guccija v prihajajočem filmu Hiša Gucci, v katerem igrata tudi Lady Gaga in Adam Driver.

Gucci je prvič v svoji zgodovini vključil manekenke močnejše postave. Foto: Reuters
Gucci je prvič v svoji zgodovini vključil manekenke močnejše postave. Foto: Reuters

Culkin na modni pisti pa je presenetil številne, saj se zadnje čase ne pojavlja veliko v javnosti.

"Ko sem začel razmišljati o tem, kako želim proslaviti novo poglavje v svojem delu, sem pomislil na mamo in njeno dragoceno zapuščino. Pomislil sem na čaščenje lepote, s katero me je hranila. O nepremagljivem daru sanjanja in poetični plati filma. Zato sem izbral Hollywood Boulevard," je Michele pojasnil odločitev o izbiri lokaciji.

Ženske so nosile elegantne obleke, umetno krzno, razkošno kolekcijo je dopolnilo perje. Moški pa so predstavili ekstravagantne jopiče in klobuke.

Časovni okvir modne revije je nenavaden, saj ni bil del tednov mode v Londonu, Milanu, Parizu ali New Yorku. Michele je maja 2020 napovedal, da bo Gucci opustil tradicionalni modni koledar v korist lastnih samostojnih razstav dvakrat letno.