Miuccia Prada je predelala 40 modnih stvaritev iz arhivov modnih hiš Prada in Miu Miu, da bi ustvarila kostume za film. Foto: EPA
Miuccia Prada je predelala 40 modnih stvaritev iz arhivov modnih hiš Prada in Miu Miu, da bi ustvarila kostume za film. Foto: EPA
Carey Mulligan kot Daisy Buchanan - v Pradi in Tiffanyju. Foto: Youtube

Italijane tako kot nas le še dva dneva ločita od premiere enega najbolj pričakovanih filmov leta, v Rimu pa bo dogajanje popestrila tudi razstava kostumov, ki so jih razstavili v rimski galeriji Sordi.

Z razstavo italijanska podružnica Warner Bros Entertainmenta zaznamuje novo filmsko priredbo priljubljenega romana Scotta Fitzgeralda.

Glamurozna 20. leta
Miuccia Prada
je predelala 40 modnih stvaritev iz arhivov modnih hiš Prada in Miu Miu, da bi ustvarila kostume za film. Prestižna italijanska oblikovalka je pri tem sodelovala z direktorico kostumografije Catherine Martin, sicer ženo režiserja filma Baza Luhrmanna, in skupaj sta izdelali čudovite oblekice (ang. "flapper dress"), tako značilne za 20. leta prejšnjega stoletja, obdobje, v katerega je postavljena zgodba Velikega Gatsbyja.

"Po navadi se skušam izogibati temu, da bi dobesedno povzemala pretekla obdobja v svojem delu, saj to ni moj način razmišljanja," je povedala Prada za ameriški Vogue. "A ko sem delala na kostumih, sem se zavedela, koliko mojih kosov bi z malo popravki in drugim zornim kotom postalo tipična moda 20. let."

To ni prvič, da se je Luhrmann povezal s Prado: skupaj sta delala že leta 1996 pri njegovi uspešnici Romeo + Julija, ko je ona oblikovala obleko, ki jo je v filmu nosil Leonardo DiCaprio. Ta 16 let pozneje igra tudi v Gatsbyju.

Poleg tega je Luhrmann posnel tudi vrsto kratkih filmov za nedavno razstavo Prade in Else Schiaparelli v newyorškem Metropolitanskem muzeju.