Mnogi so ga že označili za najbolj modnega dedka na spletu. Na fotografijah navdušuje z zadnjimi modnimi trendi, od volnenih puloverjev do najnovejših športnih copat.

Vse to pa mu je uspelo s pomočjo vnuka Jannika Diefenbacha.

Diefenbach je pojasnil, da je imel njegov dedek vedno dober okus za modo. "Dedek je bil rojen in je odraščal v Sloveniji in že v najstniških letih je imel okus za modo. Vsaj tako mi pravi," je dejal.

Upokojeni steklar se je podal v ulično modo leta 2016, ko ga je vnuk prosil, naj poskusi nekaj njegovih oblek.

Videz mu je pristajal in Diefenbach se je odločil, da bo fotografije objavil na Instagramu. Te so nemudoma postale hit, objave pa so delile tudi številne blagovne znamke.

Posnema vse od Kanyeja do Bernieja

Sprva Abram ni točno vedel, kaj se dogaja, saj mu družbena omrežja niso bila blizu, pozneje pa so ga začeli ljudje prepoznavati tudi na ulici.

"Takrat se je zavedel, da je postal neke vrste spletna senzacija," je pojasnil vnuk. Zaradi spletne slave pa je Abramu uspelo ustvariti tudi svojo modno linijo Approved by Gramps.

Po pregledu Diefenbachovega profila Jaadiee na Instagramu je hitro jasno, kako je Abramu uspelo postati hit.

Dedek namreč v modi, ki je namenjena predvsem mlajšim, prevzame določene drže, je pogosto nasmejan in dobre volje, obenem pa skuša posnemati tudi videze slavnih.

Tako se je na primer oblekel v podobne kose kot raper Kanye West, v eni od objav je posnemal tudi že znamenito pozo ameriškega senatorja Bernieja Sandersa na inavguraciji Joeja Bidna, na eni od objav pa posnema celo ameriško vplivnico, članico klana Kardashian, Kylie Jenner.