Stella Tennant na Chanelovi modni reviji leta 2016. Foto: Reuters
Stella Tennant na Chanelovi modni reviji leta 2016. Foto: Reuters

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je 22. decembra 2020 nenadoma umrla Stella Tennant," so v izjavi za javnost, ki jo povzema agencija PA, na kratko zapisali njeni najbližji. Ob tem so dodali: "Stella je bila čudovita ženska in vsem nam je bila navdih. Močno jo bomo pogrešali."

Foto: EPA
Foto: EPA

Po poročanju BBC-ja je bila na kraj dogodka poklicana tudi policija, ki pa ni našla znakov sumljive smrti, so navedli za televizijo. Tennantova je umrla le pet dni po svojem 50. rojstnem dnevu, za njo žalujejo mož David Lasnet in njuni štirje otroci, poroča Reuters.

Ena prvih britanskih supermanekenk se je rodila pred 50 leti v družino škotskih aristokratov. Modna javnost jo je prvič spoznala leta 1993, ko sta si jo za svoj model izbrala modna fotografa Steven Meisel in Bruce Weber. Njen – takrat za modni svet še nekonvencionalen – androgini videz je navdušil in kmalu se je njena podoba redno pojavljala na naslovnicah modnih revij.

Za eno svojih muz jo je izbral tudi prvi mož modne hiše Chanel Karl Lagerfeld, čigar modne kreacije je na pistah predstavljala še pred nekaj leti. Uradno se je modno upokojila že leta 1998, a je občasno še sodelovala pri kakšni Chanelovi modni reviji ali projektu.

Zadnja leta se je posvetila predvsem opozarjanju na vpliv modne industrije na okolje.