Virgil Abloh je glavni oblikovalec moške mode pri Louisu Vuittonu. Foto: Reuters
Virgil Abloh je glavni oblikovalec moške mode pri Louisu Vuittonu. Foto: Reuters

Poletno kolekcijo so manekeni na modni stezi premierno pokazali januarja letos na tednu mode v Parizu, v trgovine pa bi morala priti junija, a se to ne bo zgodilo. Oblačil, narejenih po navdihu dediščine Michaela Jacksona, tako ne bo mogoče kupiti.

Pri modni hiši so odločitev pojasnili z besedami, da v času nastajanja kolekcije še niso bili seznanjeni z vsebino dokumentarca Leaving Neverland, v katerem dva danes odrasla moška trdita, da ju je v začetku 90. let, ko sta bila še otroka, Jackson spolno zlorabljal.

"Zdaj razumem, da je tudi naša januarska modna revija pri nekaterih lahko povzročila precej čustvene reakcije. Ostro obsojam vse oblike zlorab otrok, nasilja in kršenja čovekovih pravic," je dejal glavni oblikovalec za moško modo v podjetju Virgil Abloh, ki je pojasnil, da se je z modno revijo želel pokloniti Jacksonu kot popkulturnemu umetniku.

Vse bolj očrnjen ugled

Zaradi omenjenega dokumentarnega filma so nekatere radijske postaje prenehale vrteti glasbo Michaela Jacksona, epizodo humoristične serije Simpsonovi, v kateri je mogoče slišati tudi pevčev glas, pa so umaknili z vseh predvajanj.

Družina že umrlega pevca trdi, da so obtožbe o pedofiliji "javni linč" in da je Michael stoodstotno nedolžen.

Louis Vuitton velja za največjo modno hišo za tiste z najglobljimi žepi, saj ima letno za več kot deset milijard evrov prihodkov.