Vzrok smrti ni znan, so pa z modne družbe Aeffe, matične družbe Moschina, omenili "nenadno bolezen". Kot še navajajo, je umrl v petek v Milanu.

Davide Renne je skoraj 20 let deloval pri modni hiši Gucci, kjer je vodil oddelek za žensko modo. Foto: EPA
Davide Renne je skoraj 20 let deloval pri modni hiši Gucci, kjer je vodil oddelek za žensko modo. Foto: EPA

"Ni besed, s katerimi bi lahko opisali bolečino, ki jo čutimo v teh težkih časih," je ob žalostni vesti zapisal solastnik Aeffeja Massimo Ferreti. "Čeprav je bil z nami zelo kratek čas, je bil Davide ljubljen in spoštovan. Naša odgovornost je, da nadaljujemo tisto, kar sta začrtali njegova domišljija in ustvarjalnost," je na Instagramu še zapisal Massimo Ferretti, ki si lastništvo podjetja deli s sestro Alberto Ferretti.

Davide Renne se je rodil leta 1977 v Toskani. Študiral je na Univerzi v Firencah in modni šoli Polimoda. Svojo oblikovalsko kariero je začel pri mentorju Alessandru Dell'Acqui, leta 2004 pa postal oblikovalec pri Gucciju. Da se kot umetniški vodja pridružuje Moschinu, so oznanili oktobra.

Modo se ustvarja z igro in raziskovanjem
Renne je ob začetku sodelovanja z italijanskim modnim velikanom spomnil, da je ustanovitelj Franco Moschino svojemu delovnemu prostoru pravil igralnica. "To me zelo nagovarja: Izjemna moč mode, zlasti italijanske mode, predvsem pri Moschinu, bi morala biti dosežena z občutkom za igro in veselje. S posluhom za odkrivanje in eksperimentiranje," je takrat dejal.

Renneju prezgodnja smrt ni dopustila, da bi predstavil svojo prvo kolekcijo pri tej italijanski modni hiši – napovedana je bila februarja prihodnje leto v sklopu Milanskega tedna mode.

Slovo angela
Številne pomembne osebe modne industrije se oblikovalcu poklanjajo na družbenih omrežjih. Dell'Acqua, ki je zaznamoval začetek Rennejeve kariere, je na Instagramu zapisal: "Zbogom, Davide!! Večno te bom hranil v srcu."

Umetniški vodja pri Nini Ricci Harris Reed ga je opisal kot "pravega angela". Manekenka in pevka Karen Elson pa je zapisala: "Moje srce je zlomljeno. Ljubi Davide, počivaj v miru."