Jared Leto, oblečen kot Lagerfeldov maček Choupette. Foto: Reuters
Jared Leto, oblečen kot Lagerfeldov maček Choupette. Foto: Reuters

Dogodek, znan po zvezdniškem seznamu povabljencev in ekstravagantnih oblačilih, je bil tako letos poln večernih toalet, ki so vključevale bisere, poškrobljene ovratnike ter črno-belo barvno paleto v čast slovitemu oblikovalcu, ki je umrl leta 2019 v starosti 85 let.

Dogodek poteka vsako leto v Metropolitanskem muzeju umetnosti, nanj je mogoče priti zgolj z vabilom, ves izkupiček pa gre za muzejski inštitut kostumov.

Vse v znamenju Karla Lagerfelda. Foto: Reuters
Vse v znamenju Karla Lagerfelda. Foto: Reuters

Počaščena je bila celo Lagerfeldova mačka, saj sta se najmanj dva zvezdnika oblekla kot Choupette, vključno z Jaredom Letom.

Dua v obleki Claudie Schiffer

Umetniška direktorica dogodka je bila, kot vedno, urednica Vogua Anna Wintour, za letošnje sodirektorje pa so bili izbrani upokojeni teniški zvezdnik Roger Federer, popzvezdnica Dua Lipa (v isti Chanelovi obleki kot Claudia Schiffer pred 30 leti), igralka Penélope Cruz ter scenaristka, igralka in producentka Michaela Coel.

Prvič po izpustitvi iz zapora v Rusiji se je po rdeči preprogi sprehodila košarkarica Brittney Griner s soprogo Cherelle Griner.

Dve zvezdnici, Karlie Kloss in Serena Williams, pa sta letošnji Met Gala izkoristili, da sta razkrili, da sta v veselem pričakovanju.