Karl Lagerfeld je umrl dva dni pred predstavitvijo Fendijeve nove ženske kolekcije za prihajajoči jesen in zimo.  Foto: AP
Karl Lagerfeld je umrl dva dni pred predstavitvijo Fendijeve nove ženske kolekcije za prihajajoči jesen in zimo. Foto: AP

Silvia Venturini Fendi, kreativna direktorica, ki pri italijanski modni hiši bdi nad modnimi dodatki in moškimi kolekcijami, je na milanskem tednu mode, sodelovanje z nedavno umrlim Karlom Lagerfeldom opisala kot "najdaljšo ljubezensko zgodbo v svetu mode". Lagerfeld je z modno hišo sodeloval od leta 1965, pred smrtjo pa je kljub krhkemu zdravju ustvaril še svojo zadnjo kolekcijo za Fendi.

Lagerfeldove kreacije so na pisti nosila trenutno najbolj zaželena imena v svetu mode, od Kaie Gerber do Fran Summers, modno revijo pa je ob stoječih ovacijah končala Gigi Hadid.

Ob koncu revije se je po modni stezi namesto Lagerfelda ob spremljavi glasbe Davida Bowieja, ki ga je Lagerfeld oboževal, sprehodila Silvia Venturini Fendi, sicer zadnja članica družine Fendi, ki je še vedno dejavna v tej italijanski modni hiši.

Za zdaj še ni znano, kdo bo nasledil Lagerfelda, v modni hiši na takšna vprašanja namreč ne želijo odgovarjati. Ob smrti modnega kreatorja so po pisanju The Guardiana pojasnili, da se s tem trenutno ne ukvarjajo, saj se želijo najprej osredotočili na "slovo, ki si ga Lagerfeld zasluži."