Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Gre za kolektivno znamko, ki usklajuje kakovost ponudbe na območju Maribora, Dravskega polja, Pohorja, Kozjaka in Slovenskih goric.

Na tržnici se bodo predstavljali umetniki, obrtniki, rokodelci. Ob sobotah bodo ponudbo popestrili starinarji, marsikoga so pritegnile stare knjige. "Po tematikah so se zanimali za zelo različne stvari, od verskih, duhovnih do priročnika za reševanje ugank, ki smo ga čisto po naključju imeli zraven, potem kuharske knjige," je povedala Petra Lesjak iz Bukvarne Ciproš v Mariboru.

Razstavljali bodo še izbrani prejemniki certifikata Naše najboljše. Ta naziv nosi že več kot 50 izdelkov, na voljo bodo tudi na Osrednji tržnici na Vodnikovem trgu v Mariboru.

"Za Naše najboljše imam certifikat za izdelke iz aronije, in sicer za aronija sok, za aronija vino oziroma aronino ter za aronija liker. Prav tako pa smo pridobili certifikat tudi za ročno tkane preproge, to so ročno tkane preproge iz bombaža ali pa iz bombaža in lanu," je povedala Lilijana Pšajd z Ekološke kmetije Črni dragulj.

"Nekako smo skupaj z Mestno občino Maribor in Zavodom za turizem poskrbeli, da so stojnice tudi cenovno ugodne. Rokodelci in pa manjši obrtniki plačajo 15 evrov, medtem ko zbiralci starin, ki jih pa bomo našli ob sobotah, plačajo samo 10 evrov, to je stojnica na dan," je povedala Nataša Matijevič, vodja mariborskih tržnic.

Mariborska tržnica rokodelcev in starinarjev