Foto: Stane Perko
Foto: Stane Perko

Šuštarska nedelja je vselej bila in bo predvsem sejem, ki pa mu iz leta v leto dodajo tudi etnološke vsebine. Tržiški čevljarski sejemski dan v to gorenjsko prestolnico čevljev vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev, željnih zabave, ugodnih nakupov, pa tudi novih poznanstev.

Tudi letos prinaša številne stojnice, predstavitve društev, etnološke vsebine, otroške delavnice in pester kulturni in zabavni program, čedalje bolj pa se vrača tudi k svojim koreninam, pravi župan Peter Miklič. "Imamo kar nekaj mladih, inovativnih proizvajalcev, to nam daje neko podlago, da Šuštarska nedelja spada v Tržič," je povedal.

"Čas gre naprej, prinaša spremembe in nove stvari, tako tudi Šuštarska nedelja pridobiva nove vsebine. Dejstvo je, da je čevljarjev v Tržiču bistveno manj, kot jih je bilo v zlati dobi," pa je pripomnil Bojan Knific iz Tržiškega muzeja

Zato je nujno, da Šuštarska nedelja ne postane šuštarska samo po imenu, in ker je mojstrov, ki so svoja znanja predstavljali tudi na sejmu, vse manj, se v Tržiškem muzeju toliko bolj potrudijo, dodaja Knific. Bo pa Šuštarska nedelja v Tržiču vselej tudi pravi sejem, kjer je mogoče dobro jesti, se zabavati, kaj naučiti in kupiti.