Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Društvo starodobnih vozil Kamnik je lani pripravilo 20. mednarodno revijo starodobnih vozil, vendar jim je pri tem nekoliko ponagajala epidemija koronavirusne bolezni. Pričakovali so, da posledic korone letos ne bodo občutili. "Letos je žal smola. Še vedno covid deluje. Ene pet, šest držav pogrešamo," je povedal Miro Vrhovnik, predsednik Društva starodobnih vozil Kamnik.

Kljub vsemu je bila udeležba mednarodna in obiskovalci so lahko občudovali dobro ohranjene starodobne lepotce. Tokrat pa niso predstavljali le najstarejših vozil. "Danes je tukaj približno 60 avtomobilov raznih starosti. Letos smo naredili noviteto, da je tudi za mlade obiskovalce nekaj za pogledat. To so prva skupina, so mlajši oldtajmerji, razni kadilaki itn."

V drugi skupini so bila društvena vozila, v tretji pa starostniki, po katerih je kamniška revija poznana, avtomobili starejši od letnika 1945. Nekatera od vozil so bila dobro ohranjena in vzdrževana, nekatere pa so lastniki obnovili. Vožnja z njimi je posebna izkušnja.

V arboretumu so pripravili tudi modno revijo v oblačilih iz časov, ko so nastali razstavljeni avtomobili.

Starodobniki v Arboretumu Volčji Potok