Kieran Culkin in Alan Ruck v sedmi epizodi četrte sezone Nasledstva med razpravljanjem o potencialnih veleposlaniških mestih. Foto: IMDB
Kieran Culkin in Alan Ruck v sedmi epizodi četrte sezone Nasledstva med razpravljanjem o potencialnih veleposlaniških mestih. Foto: IMDB

Gre za sedmo epizodo z naslovom "Tailgate Party", vsi štirje Royevi otroci pa se zberejo v Tomovem (Matthew Macfadyen) stanovanju, da bi na predvečer ameriških predsedniških volitev s priložnostno zabavo počastili to priložnost.

Ker nobena zabava rodbine Roy ni zares zabava, se tudi ta sprevrže v nekaj skrajno temačnega in depresivnega, a za nekaj lahkotnosti in komedije v epizodi poskrbi prizor, kjer je omenjena tudi Slovenija.

Roman (Kieran Culkin) namreč skuša polbrata Connorja (Alan Ruck), ki kandidira za predsednika, a v anketah krepko zaostaja za vsemi kandidati, prepričati, da tik pred zdajci izstopi iz tekme, da bi tako potencialne njegovih par odstotkov šlo republikanskemu kandidatu, ki ga podpira Royev konservativni medijski konglomerat ATN.

Sorodna novica Režiser serije Nasledstvo razkril, da je bilo v igri več različic presenetljivega zasuka dogodkov

Ronan Connorju kot argument za izstop najprej ponudi zveličan "v dobro republike", kar starejši brat s posmehom zavrne, zato preide Roman na načrt B – podkupiti Connorja z veleposlaniškim položajem. A destinacije niso ravno prvega ranga.

"V mislih so imeli Somalijo," mu predlaga Roman. "Malce preveč avtomobil bomba destinacija," zavrne ponudbo Connor, ki ga bolj mika Evropa. "Lahko zlezem notri skozi drobovje? Zlezem skozi Balkan? Sem v Berlinu do božiča?" pobara brata.

"Hm ... morda bi bili pripravljeni ponuditi Slovenijo ali Slovaško," mu odvrne Roman.

Connor na tej točki nameni bratu pogled, ki pove veliko, kaj si misli o ponudbi. "Mislim, da bom rekel ne 'Slo-jem',” mu odvrne z viskijem v roki.

Nazadnje Connor ne ravno najbolj zagreto pristane na Oman ("Savdska Arabija za reveže ali Jemen za bogataše?"), a ga njegova nova mlada soproga Willa (Justine Lupe) na koncu prepriča, da ni prišel tako daleč, da bi kar izstopil iz predsedniške bitke.

HBO-jeva serija Nasledstvo, pod katero se je podpisal britanski scenarist Jesse Armstrong, velja za eno najboljših serij vseh časov. Trenutno se izteka njena četrta, zadnja sezona, do finala pa so ostale samo še tri epizode.