Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Deset let zapored je bil dogodek organiziran ponoči, tokrat pa so se organizatorji, Univerzitetna športna zveza Maribor, bolj prepoznana pod sloganom Zdrava zabava, izjemoma odločili za dnevno izvedbo, da so lahko zadostili vsem ukrepom in pridobili pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za izvedbo.

Tekači so štartali drug za drugim po stopnicah s kratkim časovnim razmikom, kategorija je bila tokrat le ženska in moška ter tri različne otroške glede na starost.

Zaradi lažje izvedbe dogodka ob spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom so bile prijave mogoče izključno prek spletnega obrazca. Prijavnine sicer ni bilo, nagrajen pa je bil vsak udeleženec.

Za najuspešnejšega udeleženca prvih desetih tekov velja Kranjčan Matjaž Mikloša, ki je do zdaj nanizal že štiri zmage, njegov rekord pa je minuta in 44 sekund. Njegov rekord tako ostaja nedotaknjen tudi po 11. izvedbi.

Kalvarija je hrib na severni strani mesta in stopnice predstavljajo dober vadbeni poligon številnim rekreativcem in profesionalcem. Veljajo sicer za "peklenske", vendar organizatorji pravijo, da je pomembno sodelovati in ne zmagati, zato jih lahko vsak udeleženec premaga v svojem tempu.

Več v prispevku novinarja Mateja Korošca.

Tradicionalni nočni tek na Kalvarijo letos izpeljali podnevi