Povezavo Ljubljana‒Moskva ukinjajo zaradi močnega zmanjšanja potnikov. Foto: BoBo
Povezavo Ljubljana‒Moskva ukinjajo zaradi močnega zmanjšanja potnikov. Foto: BoBo

Kot so razložili, je bila večina potnikov na liniji Ljubljana‒Moskva ruskih državljanov, ki v splošnem raje izberejo svojega nacionalnega prevoznika, zato se je število potnikov na letih Adrie Airways zmanjšalo pod ekonomsko sprejemljivo raven ‒ Aeroflot od oktobra lani namreč Ljubljano in Moskvo povezuje vsak dan.

Povezavo na liniji Ljubljana‒Düsseldorf nameravajo še naprej zagotavljati vse dni v tednu, in sicer na podlagi dogovora o lêtih pod skupno oznako s prevoznikom Lufthansa ‒ in sicer na povezanih letih prek Münchna in Frankfurta.

"Adria Airways bo še dodatno optimizirala svojo mrežo poletov na način, da se v največji meri odzove na zahteve in potrebe potnikov, hkrati pa izboljša povezljivost na obstoječih linijah," so še razložili.

Sicer v prihodnosti načrtujejo zagotavljanje dodatnih frekvenc s poletnim voznim redom ‒ na liniji Ljubljana‒München postopoma na 19 povezav tedensko in dodatno tedensko povezavo na liniji Priština‒Frankfurt.

Adria Airways je bila do torka predmet nadzora izpolnjevanja pogojev letalskega prevoznika kot imetnika operativne licence, ki ga je izvajala javna agencija za civilno letalstvo. Agencija je namreč ugotovila, da je Adria z izvedenimi in predvidenimi ukrepi izkazala, da je v daljšem obdobju sposobna poravnati vse svoje obveznosti in da je dolgoročno plačilno sposobna.