Pogled iz okolice Cape Towna na krasno Witsand Beach. Foto: EPA
Pogled iz okolice Cape Towna na krasno Witsand Beach. Foto: EPA
Vsi, ki radi opazujejo pingvine, v Južnoafriški republiki ne bodo prikrajšani. Te prikupne živali se sprehajajo po plaži Boulders Beach. Foto: EPA

Ta afriška država, ki jo obdajata tako Indijski kot Atlantski ocean, je po površini 25. največja na svetu. Meji na Namibijo, Bocvano, Zimbabve, Mozambik in Svazi.

Južnoafriška republika zadnje čase "diha" z organizacijo enega največjih športnih dogodkov, svetovnega nogometnega prvenstva, ki bo potekalo med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto. Vročica je v zraku in kljub nekaterim namigom, da bi jim prvenstvo Fifa lahko odvzela, se to ne bo zgodilo in afriška celina bo prvič v zgodovini gostila zbor najboljših nogometnih reprezentanc sveta. Znana so že vsa gostiteljska mesta, to so Johannesburg, Durban, Cape Town, Pretoria, Port Elizabeth, Bloemfontein, Nelspruit, Polokwane in Rustenburg.

Ste med srečneži, ki so imeli priložnost obiskati plaže Južnoafriške republike? Objavite svoje fotografije na Mojem spletu ali zaupajte svoje vtise pod novico na forumu.

Turisti z vseh vetrov, pridite!
Država želi ta veledogodek izkoristiti tudi v turistične namene, saj je njen cilj, da se naval obiskovalcev ne bi zadrževal le na nogometnih stadionih, ampak bi ostal v državi dlje časa in obiskal tudi naravne in zgodovinske znamenitosti. Država je zato nedavno povabila v goste več fotografov največjih tiskovnih agencij in jih popeljala po svojih najlepših plažah.

Prav južnoafriške plaže so namreč eden glavnih čarov države in po trditvah njihove turistične organizacije se lahko kosajo z najlepšimi plažami sveta. Obiskovalcem, ki se nastavljajo sončnim žarkom, okoliške gore ponujajo prekrasno kuliso, veliko je možnosti aktivnega preživljanja dopusta, na plaži Boulders pa so glavna zanimivost kolonije pingvinov.

Dovolj besed, naj spregovorijo fotografije. Oglejte si utrinke iz nekaterih južnoafriških plaž.

A. P.