Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot so pojasnili pri letalskem prevozniku, bodo urnik poletov objavili na svojih spletnih straneh, glede na razmere pa se lahko sproti spreminja.

Poudarili so, da zdravje in varnost potnikov postavljajo na prvo mesto, zato so že na začetku zdravstvene krize sprejeli številne varnostne ukrepe. Potnikom tudi omogočajo, da kupljeno vozovnico za polete do 31. decembra lani kadar koli brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo dobropis, ki ga lahko unovčijo do konca letošnjega leta. Če je polet odpovedan, so upravičeni do povračila denarja.

Z Brnika trenutno letijo štiri družbe
Z ljubljanskega letališča trenutno letijo štirje prevozniki. Lufthansa slovensko prestolnico povezuje s Frankfurtom, Air Serbia z Beogradom, Turkish Airlines leti v Carigrad, Aeroflot pa v Moskvo.

Več poletov si v Fraportu Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče, obetajo v poletni sezoni, ki se bo začela konec marca. Za zdaj je kar nekaj letalskih prevoznikov napovedalo polete z Brnika v okviru poletnega voznega reda.

Slovenija sicer tuje letalske prevoznike vabi tudi z državnimi subvencijami. Na prvem razpisu, v okviru katerega je na voljo slab milijon evrov, je bilo izbranih osem prevoznikov, in sicer Turkish Airlines, Swiss Air, Air Serbia, Lufthansa, Air France, Wizzair in LOT, pa tudi Montenegro Airlines. Ta se je vmes zlomil pod težo covida-19 in prenehal z delovanjem.

Vsi, ki bodo prejeli državno subvencijo, bodo morali vsaj dva meseca dvakrat tedensko izvajati redne potniške linije na eno izmed letališč v Sloveniji, in sicer v obdobju od 28. marca do 30. oktobra letos, torej v času poletne letalske sezone.