Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ture avanture - Arhiv

Je dopust res dopust, če ne smeš niti iz hotela na plažo?

Koronski turizem Je dopust res dopust, če ne smeš niti iz hotela na plažo?

187 nizozemskih turistov je zamenjalo zaprtje države oz. lockdown na Nizozemskem za osem dni dopusta v Grčiji. A teh osem dni preživljajo izključno v izbranem hotelu, brez možnosti izhoda – celo na plažo ne smejo.

Grčija odpravlja karanteno za turiste iz EU-ja

Ture avanture Grčija odpravlja karanteno za turiste iz EU-ja

Grčija namerava s ponedeljkom odpraviti enotedensko karanteno ob prihodu v državo za turiste iz članic Evropske unije in nekaterih drugih držav.

V Dalmaciji odpirajo luksuzni hotel – pod zemljo!

Ture avanture V Dalmaciji odpirajo luksuzni hotel – pod zemljo!

Revija Forbes je Villo Nai 3.3 uvrstila med devet sanjskih hotelov v Sredozemlju, ki letos odpirajo svoja vrata. In ta hotel, zgrajen na Dugem otoku na Hrvaškem, je resnično nekaj posebnega. Tudi zato, ker je večji del pod zemljo.

V nedeljo še zadnjič na Pohorje in Pokljuko, smuka bo brezplačna za vse

Podaljšek sezone V nedeljo še zadnjič na Pohorje in Pokljuko, smuka bo brezplačna za vse

Podaljšana smučarska sezona na Areškem Pohorju bo trajala še do nedelje, ko bodo na progi Cojzarica pripravili zadnji smučarski dan. Od sezone pa se bodo poslovili z brezplačno smuko, saj bodo ta dan vse smučarje na blagajni čakale brezplačne vozovnice.

So poplavljene Benetke samo še stvar preteklosti?

Sporni, megalomanski Mose So poplavljene Benetke samo še stvar preteklosti?

Poplavljene Benetke so najbrž eden izmed najočitnejših kazalnikov dviga morske gladine v zadnjem stoletju. A prizori sprehajalcev v vodi do kolen naj bi bili samo še preteklost.

Kampi in turistične kmetije zahtevajo sprostitev turistične dejavnosti

Ture avanture Kampi in turistične kmetije zahtevajo sprostitev turistične dejavnosti

Kampi in turistične kmetije bi lahko ob upoštevanju ukrepov pomenili varno obliko poletne rekreacije, saj ponujajo veliko vsebin in dejavnosti na prostem.

Francija za zaščito ozračja zmanjšuje domače polete

Vlaki namesto letal Francija za zaščito ozračja zmanjšuje domače polete

S ciljem zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida je francoski parlament potrdil predlog o ukinitvi letalskih povezav med cilji znotraj države, ki jih je mogoče z vlakom doseči v manj kot 2,5 ure.

Bo Las Vegas kmalu prvo ameriško mesto brez okrasnih trat na javnih površinah?

Nič več trave Bo Las Vegas kmalu prvo ameriško mesto brez okrasnih trat na javnih površinah?

Ameriško puščavsko mesto Las Vegas bo morda kmalu postalo prvo v ZDA s prepovedjo okrasne trate na javnih površinah, saj ta zahteva preveč vode za zalivanje.

Civita "Umirajoče mesto" vztrajno kljubuje zobu časa ‒ in upa na vpis na Unescov seznam

"Umirajoče mesto", kot tudi imenujejo italijansko mestece Civita di Bagnoregio, se bo, kot kaže, vendarle vpisalo na Unescov seznam kulturne dediščine, najbrž že čez leto in pol. Domačini verjamejo, da bo takrat mesto še obstajalo.

V Braziliji bodo zgradili še višji Jezusov kip

Ture avanture V Braziliji bodo zgradili še višji Jezusov kip

Novi kip Kristusa Zaščitnika, ki ga gradijo v brazilskem mestu Encantado, bo višji od znamenitega kipa Kristusa Odrešenika, ki bedi nad Riom de Janeirom. S podstavkom bo visok 43 m, kar pomeni, da bo za pet metrov višji od predhodnika v Riu.

Ture avanture "Bled je na neki način že več kot 150 let pohodniška destinacija"

Bled niso samo jezero, otok in grad, poudarjajo pri Turizmu Bled, ki izpostavlja pohodništvo. Na Bledu v zadnjih letih vse več pozornosti usmerjajo v urejanje pohodnih poti, tako bo tudi v prihodnjih letih.

Pred poletno turistično sezono "Vse, kar potrebujete, je Grčija"; Malta turiste vabi z 200 evri

Kdaj bomo lahko potovali, kam, pod kakšnimi pogoji? Kaj bo s cepilnim potnim listom? Vprašanj je veliko, odgovori kapljajo počasi, poletna sezona pa je tik pred vrati. Očitno se bo večina za počitnice letos primorana odločiti v zadnjem hipu.

Na Arehu, Krvavcu in Voglu smučanje v ponedeljek, na Kaninu pa v petek

Smučišča Na Arehu, Krvavcu in Voglu smučanje v ponedeljek, na Kaninu pa v petek

Na Arehu, Kaninu, Krvavcu in Voglu se ob zadostnih zalogah snega in spremembi vladnega odloka pripravljajo na nadaljevanje smučarske sezone. Od ponedeljka bo spet mogoča smuka na Arehu, Krvavcu in Voglu. Na Kaninu bodo naprave znova pognali v petek.

Manjši ponudniki bi radi odprli svoja vrata

Turizem na Goričkem Manjši ponudniki bi radi odprli svoja vrata

V Pomurju so lani našteli več kot 700.000 turističnih prenočitev, kar je tretjina manj kot leta 2019. Tudi zaradi turističnih bonov je ta del Slovenije za oddih izbralo največ domačih gostov in na obisk bi radi prišli tudi letos.

Po novem plačljivo parkiranje pri Pohorski vzpenjači

Štajerska Po novem plačljivo parkiranje pri Pohorski vzpenjači

Na asfaltiranem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače, ki je priljubljena izhodiščna točka za vzpon na Mariborsko Pohorje, bo prihodnji petek uvedeno plačljivo parkiranje. Za imetnike različnih vozovnic za Mariborsko Pohorje bo brezplačno.

Idilična brunarica na Krvavcu, v kateri je prebivala

Družabno Idilična brunarica na Krvavcu, v kateri je prebivala "zelo prijazna" Naomi Watts

Kar pet tednov je v Sloveniji preživela hollywoodska zvezdnica Naomi Watts, ki je na Krvavcu snemala akcijski film preživetja Neskočna nevihta. V tem času je 14 dni prebivala v idiličnih apartmajih Krvavec na planini Jezerca.

Testiranje potnikov "Dva testa bi bila veliko dražja od povprečne Easyjetove letalske vozovnice"

Prvi mož britanskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Easyjet Johan Lundgren je kritičen do načrtov britanske vlade glede testiranja potnikov, ki se vračajo iz t. i. epidemiološko manj tveganih držav.

Kalifornija odeta v čarobne barve pomladi

Ture avanture Kalifornija odeta v čarobne barve pomladi

Številni obiskovalci so se v teh dneh zgrnili nad znamenita polja cvetlic v Carlsbadu v Kaliforniji in ovekovečili cvetoča cvetlična polja najrazličnejših živih barv. Prizori iz Carlsbada so prava paša za oči.

Žičničarji pozivajo vlado, naj jim dovoli obratovanje

Ture avanture Žičničarji pozivajo vlado, naj jim dovoli obratovanje

Direktor RTC Krvavec Janez Janša je vladi poslal odprto pismo, v katerem jih prosi za odprtje smučišč ob upoštevanju strogih ukrepov. Po njegovem mnenju smučišča v tem primeru ne bi predstavljala tveganja za nove okužbe.

Evropska komisija:

Letalske družbe Evropska komisija: "Air France lahko dobi 4 milijarde državne pomoči"

Evropska komisija je pritrdila francoski prošnji za 4-milijardno državno pomoč družbi Air France-KLM. Francija bo s tem postala največji delničar v podjetju.

Stran 1 od 539
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov