Kultni lik medvedka Puja praznuje 95 let, Airbnb pa se je odločil, da obletnico praznuje na poseben način. V sodelovanju z Disneyjem so namreč ustvarili prebivališče, ki je na las podobno tistemu, iz knjig o najbolj znanem ljubitelju medu. Tako imenovani Bearbnb je oblikoval Kim Raymond, Disneyjev ilustrator, ki slovitega medvedka riše že zadnjih 30 let, pri tem pa je navdih črpal iz originalnih ilustracij Ernesta Howarda Sheparda.

"Bearbnb je unikatna izkušnja, ki za oboževalce oživi čarovnijo Puja, hkrati pa počasti originalne dogodivščine, ki so za veliko ljudi že 95 let zelo pomembne," je povedal Raymond. Stvaritev je 50 kilometrov južno od Londona, v gozdu Ashdown, ki ga je avtor Alan Alexander Milne uporabil za prvotni zgled prebivališča Puja in njegovih prijateljev.

Nad vrati, ki so obdana z debli, so kot v originalni zgodbi vrezane besede Mr. Sanders, omarice so polne kozarčkov za med, stene so prelepljene s progastimi tapetami z narisanimi želodi. Goste naj bi izkušnja spodbujala k počitku in sprejemanju narave ter jih opomnila, naj živijo bolj kot priljubljen lik, poroča Daily Mail.

Izkušnja je namenjena raziskovanju preprostih življenjskih užitkov

Organiziran bo tudi voden ogled po gozdu, obiskovalcem pa bodo ponujene dobrote iz lokalno pridelanega medu. "Že več kot 95 let medvedek Pu s svojimi nepozabnimi besedami, izkušnjami in dogodivščinami navdihuje generacije," je povedala Tasia Filippatos iz podjetja Walt Disney in poudarila, da te brezčasne zgodbe raziskujejo preproste življenjske užitke, upa pa, da se bodo tudi gostje sprostili in uživali.

V medvedkovi hišici, v bližini katere je tudi začasna kopalnica, lahko prespijo štirje ljudje, za prenočitev pa je treba odšteti 95 funtov (okoli 111 evrov). Denar bo namenjen dobrodelni organizaciji Together for Short Lives. Hiša bo obiskovalce gostila le 24. in 25. septembra, rezervacije pa so omejene na prebivalce Združenega kraljestva.