V voznem redu prevoznika je odhod z ljubljanskega letališča predviden ob 8.45, prihod v København pa ob 10.40. Foto: EPA
V voznem redu prevoznika je odhod z ljubljanskega letališča predviden ob 8.45, prihod v København pa ob 10.40. Foto: EPA

Letalski prevoznik Norwegian, ki je bil uspešen na državnem razpisu za izboljšanje letalske povezljivosti, bo potnike od 29. aprila dvakrat na teden peljal v København. Sprva bo polete ponujal ob ponedeljkih in petkih, na vrhuncu poletne sezone pa ob torkih in sobotah. Prevoznik bo polete opravljal s 189-sedežnim letalom boeing 737-800. V voznem redu prevoznika je odhod z ljubljanskega letališča predviden ob 8.45, prihod v København pa ob 10.40.

Sorodna novica Letalski prevoznik Norwegian bo povezal Ljubljano in København

"Nova povezava s Københavnom bo za našo mrežo letov odlična pridobitev kot končna destinacija za potnike, ki želijo odkriti živahno prestolnico Danske, in vez do letalskega vozlišča, ki omogoča priročne povezave naprej, še posebej do drugih nordijskih držav in Severne Amerike," je ob napovedi nove povezave dejala Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, ki upravlja brniško letališče. Dodala je, da se veselijo tudi pritoka turistov, saj letališče København za odskočno desko v Evropo poleg Dancev uporabljajo tudi številni Švedi in Norvežani.

Glavni komercialni direktor prevoznika Norwegian Magnus Thome Maursund je poudaril, da je Ljubljana vznemirljiva nova turistična destinacija, ki ponuja doživetja kulture, prelepo naravo in privlačno mestno središče za družine. "Dobro se ujema z našim ciljem, da potnike navdušujemo za odkrivanje novih destinacij," je poudaril.

V primerjavi z lansko poletno sezono pogostejše letenje v številna evropska mesta

V poletnem voznem redu poletov, ki nastopi konec marca, naj bi bila po besedah Fraporta povezljivost ljubljanskega letališča boljša. Po napovedih 22 letalskih prevoznikov bo mogoče poleteti na vsaj 26 rednih povezavah. Poleg letov prevoznika Norwegian bodo novost tudi poleti v Rigo s prevoznikom AirBaltic in v Madrid z Iberio.

Po zimskem premoru se bosta vrnili povezavi Finnaira v Helsinke in Aegean Airlinesa v Atene ter Transavie France na pariški Orly. Prevozniki v primerjavi z lansko poletno sezono napovedujejo tudi pogostejše letenje, in sicer na povezavah v München, Beograd, Bruselj, London Heathrow, Pariz, Skopje, Varšavo in Zürich.