Foto: Youtube
Foto: Youtube

Več kot pol leta je že od začetka invazije na Ukrajino, a kljub visokemu človeškemu davku, ki ga je utrpela Rusija, in gospodarskemu se uporni Rusi ne dajo. V petek je tako rusko veleposlaništvo v Madridu na svojem Twitterju objavilo sarkazma poln oglas z naslovom "Čas za selitev v Rusijo" (Ogledate si ga lahko v tvitu na desni strani).

53 sekund dolg video je večinoma sestavljen iz privlačnih posnetkov Rusije in njenih znamenitosti, naratorski glas pa je tisti, ki je pritegnil toliko pozornosti.

"To je Rusija," začne moški v angleščini, a z ruskim naglasom, nato pa nadaljuje z opevanjem "slastne kuhinje, lepih žensk, poceni bencina, bogate zgodovine, svetovno znane literature, edinstvene arhitekture, rodovitne prsti, poceni elektrike in vode, baleta, poceni taksijev in dostave, tradicionalnih vrednot, krščanstva, gostoljubja in vodke".

Opazno se obregne ob Zahod in ZDA z izpostavitvijo, da v Rusiji ni t. i. kulture črtanja ("cancel culture"), nazadnje pa omeni še rusko gospodarstvo, ki da lahko "vzdrži na tisoče sankcij". In sklene: "Čas je za selitev v Rusijo. Ne odlašaj, zima prihaja."

Kot ob tem piše Independent, niso povsem prepričani, ali je ta zadnji stavek referenca na Igro prestolov ali pa gre za prikrito grožnjo Zahodu, glede na to, da ima Rusija v rokah plinsko pipico za Evropo.

Kakor koli že, oglas je naglo zaokrožil po spletu, zahodni mediji in uporabniki pa so se obenj že obregnili, češ da je cenen in poniževalen do resne situacije v Ukrajini.