Kmalu bodo plaže polne turistov. Foto: BoBo
Kmalu bodo plaže polne turistov. Foto: BoBo

Medtem ko so številni domačini in obiskovalci posedali v senci in kolesarili, so prvi kopalci večinoma brezskrbno uživali na soncu v počitniškem vzdušju. V morje, ki se je v zadnjih dneh ogrelo do 20 stopinj Celzija, pa so stopili le najpogumnejši.

"Tak lep sončen dan je, pa smo se odločili, da za uvod v poletje pridemo na morje preizkusit vodo. Ker ni gneče, je zelo prijetno," je dejala ena izmed obiskovalk. "Voda je bila odlična, ne vem, zakaj ni bilo več ljudi v njej," pa je povedal popotnik, ki se je namočil v Luciji. Gneče tako ni bilo, nekaterim je bila voda premrzla, tako pa so uživali v senci ali pa se odpravili na kolesarjenje.

"Glede na trenutne temperature zraka je ta temperatura nekaj normalnega. Moramo pa se zavedati, da je to na površju – že nekaj metrov nižje ima voda med 16 in 17 stopinj," je pojasnil Robert Škrokov z Uprave za pomorstvo Republike Slovenija in dodal, da naj bi kmalu začela pihati burja. Morje se bo tako pomešalo, njegova temperatura pa znižala.

Na začetku sezone je pričakovati tudi več plovil, zato še nasvet: plavalci ne smejo plavati dlje kot 150 metrov od obale, saj jih v nasprotnem čaka globa 400 evrov.

Nova pravila za kopalce