Kampanja bo letos potekala v Nemčiji, Švici, Italiji, Avstriji, na Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Veliki Britaniji, Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, Danskem, Finskem, Švedskem, v Rusiji ter trgih ZDA in Kanade.

Na STO-ju nadaljujejo poudarjanje butičnih doživetij po meri posameznika s pomočjo vizualnih vsebin, oglasov na družbenih omrežjih, vsebinskih medijskih objav in z oglaševanjem na Googlovih platformah.

Direktorica STO-ja Maja Pak je pred dnevi na novinarski konferenci ob ponovnem zagonu turizma poudarila, da je po oceni Evropske potovalne komisije delež Evropejcev, ki nameravajo potovati v naslednjih šestih mesecih, trenutno na najvišji stopnji vseh raziskovanj; znaša 56 odstotkov. K obisku Slovenije jih skuša STO pritegniti tudi s kampanjo I Feel Slovenia.

Kampanja poudarja pet krovnih turističnih programov: aktivne počitnice na prostem, zdravje in dobro počutje, mesta in kulturo, gastronomijo ter poslovna srečanja. Vsi programi temeljijo na varnem, trajnostnem in zelenem turizmu. Ciljne skupine, ki jih nagovarja digitalna kampanja, so oblikovane na podlagi aktualnih interesov, demografije in potreb trgov, glavni cilj pa ostaja povečanje turističnega obiska Slovenije.

Tudi letos je STO pripravil digitalno kampanjo v tesnem sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom in produktnimi združenji. Z namenom promocije posebnih ponudb zbira tudi pakete slovenskega turističnega gospodarstva za promocijo v okviru digitalne kampanje. Javni poziv za oddajo ponudb je odprt do 31. oktobra.

Sorodna novica Slovenija država z najvišjo rastjo domačih gostov v letu 2020

Maja Pak je poudarila, da na STO-ju od začetka pandemije vzdržujejo stik s turisti in poslovnimi partnerji ter prilagajajo dejavnosti razmeram. "Usmerjamo se na domači in na bližnje trge, digitalizirali smo poslovne dogodke in še bolj krepimo razvoj trajnostnih in edinstvenih doživetij. S številnimi promocijskimi dejavnostmi predstavljamo privlačne produkte varnega, zelenega in aktivnega turizma pod znakom odgovornih potovalnih standardov Green & Safe, ki ga uporablja že več kot 800 slovenskih ponudnikov," je še poudarila.

Slovenske goste STO tudi letos nagovarja k dopustovanju doma z motivacijsko kampanjo Zdaj je čas – Moja Slovenija. Ponudbo Slovenije predstavlja tudi na spletnem portalu slovenia.info, ki ima okoli 6,6 milijona obiskov letno, na spletnih družbenih omrežjih Feel Slovenia pa ima 1,7 milijona sledilcev.