Prvi del programa sestavljajo moška in ženska gorska ter treking kolesa. Foto: Elan
Prvi del programa sestavljajo moška in ženska gorska ter treking kolesa. Foto: Elan

"Ljubitelji kolesarstva in blagovne znamke Elan bodo lahko v poletnih mesecih odslej še aktivnejše preživljali prosti čas v naravi z Elanovimi izdelki," je širitev napovedal podpredsednik skupine Elan Leon Korošec.

Novi izdelki so namenjeni najširšemu delu populacije, saj uporaba ne zahteva vrhunskega znanja, temveč le veliko dobre volje in veselja do športa, so zapisali v sporočilu za javnost.

Prvi del programa so gorska in treking kolesa za ženske, moške in otroke. Izdelke bo možno kupiti v trgovinah Hervis in Elanovi športni prodajalni v Begunjah ter v spletni prodajalni.

Uporabniki bodo kolesa lahko preizkusili v testnih centrih

Kolesa za OŠ Antona Tomaža Linharta. Foto: Elan
Kolesa za OŠ Antona Tomaža Linharta. Foto: Elan

V regiji bo Elan vzpostavil tudi testne centre, kjer bodo izbrani produkti na voljo za preizkus širši javnosti.

"S tem programom blagovna znamka Elan uresničuje svojo vizijo in dela prvi korak pri vstopu v nov segment, linija izdelkov pa se bo postopno širila v naslednjih letih," so zapisali.

V podjetju ob tem niso pozabili na družbeno odgovornost, h kateri je podjetje zavezano v okviru trajnostnega razvoja. Na zadnji šolski dan so radovljiški Osnovni šoli Antona Tomaža Linharta podarili pet otroških koles. Med drugim jih bodo uporabljali za kolesarske izlete in kolesarske izpite. S tem želijo dostop do športa omogočiti tudi učencem, ki si novega kolesa ne morejo privoščiti.