Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Zato bo to zgodba o najbolj znanem vplivnežu v Katarju.

"Na tržnici najdete slastno hrano in krasne reči, izdelane v Katarju, na Bližnjem vzhodu – oziroma na Kitajskem. Ker je vse od tam," drdra al Harun, ko opisuje čare tržnice v Dohi.

Z najbolj klikano spletno stranjo v državi se trudi, da bi jih tujci bolje spoznali: "Ameriške sanje, o katerih smo govorili, so zdaj katarske. Tako da če želite uresničiti sanje, krojiti zgodovino in spodbuditi spremembe na tem področju, morate v Katar."

Verjetno boste pri tem imeli v mislih dober zaslužek. So torej vsi bogati? "Smo vsi bogati? Vse je relativno, mar ne? Mislim, da lahko v Katarju vsakdo zasluži več kot v domovini, a je tu tudi veliko dragih stvari. Srečo imamo, da si vlada prizadeva, da bi imeli vsi Katarci službo. Me skrbi, da ne bom imel česa jesti? Nikoli. Me skrbi, kje bom spal? Nikoli. Vse, kar lahko rečem, je: zahtevajte več od vaše vlade, da bi bila država po vaši meri."

Precej jih imamo v zobeh, a kdo sploh so šejki? "S šejkom naslavljamo člana kraljeve družine ali verskega vodjo. S šejkom naslavljamo koga iz vljudnosti, starejšo osebo."

Mož, ki pozna vse katarske skrivnosti, vam bo recimo pomagal izbrati tudi pravo tradicionalno obleko: "Prvič: vsi jo nosimo. Drugič: slogi so zelo različni. Meni so ljubši širši rokavi. Nekateri imajo manšetne gumbe. Meni je všeč raven ovratnik, drugim bolj odprt ... K beli obleki se ne podajo kremasti gumbi. Gumbi se morajo ujemati z obleko. Na ovratniku pa priporočam običajen gumb ali gumb na klik."

"Mogoče sem pristranski, a katarska obleka je najboljša. Primerjam jo lahko z italijansko obleko. Krojena je tako, da se nam prilega. K obleki spada pokrivalo. Nosim čepico, ker je del moje identitete. Obožujem čepice in jih menjujem."

V teh dneh pa ima veliko dela zlasti s tem, da opozarja na lažne novice z Zahoda.

Na drugo žogo: Gospod Katar: Najbolj znani vplivnež