Na občini verjamejo, da bo stolp še popestril ponudbo kraja. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Na občini verjamejo, da bo stolp še popestril ponudbo kraja. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Stolp Kristal nad Rogaško Slatino vztrajno raste. Trenutno dosega 42 m višine od skupno 106. A za kako zahteven projekt gre, je postalo jasno šele med samo gradnjo.

"Pokazalo se je, da v določenih vremenskih prilikah oziroma neprilikah ni dovoljena gradnja, kot primer ob visokih temperaturah ali ob zimskem času, ko gre za zaledenelo armaturo ali pa za spolzke opaže," je povedal Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina.

Gradnja stolpa je bila ocenjena na 3,7 milijona evrov, predvsem na račun dragih energentov pa bo končna cena višja. "Do danes bi morali z aneksi zagotoviti še dobrih 200 tisoč oziroma dobrih pet odstotkov na pogodbeno vrednost, kar ocenjujem, da je sprejemljivo," je povedal Kidrič.

Na občini namreč verjamejo, da bo nova turistična atrakcija, ki bo obenem najvišja stavba v državi, privabila številne obiskovalce.

Turistični obisk Rogaške Slatine se je sicer lani približal predkoronskemu iz leta 2019. So pa turistični delavci opazili, da se je zamenjala struktura gostov. "Zdaj predstavlja približno polovica domačih, nato gostje iz bližnjih držav, kot so Italija, Avstrija, Nemčija, Hrvaška," je povedal Dino Markovinovič, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

Na dober obisk računajo tudi za veliko noč.

V Rogaški Slatini raste stolp Kristal