Foto: RTV Slovenija
Foto: RTV Slovenija

Večina obmorskih hotelov bo med prazniki odprta, po napovedih pa naj bi bila zasedenost boljša med novoletnimi prazniki.

V izolskem hotelu Delfin so tudi letos organizirali poseben Božičkov avtobus in namestitev za goste tretjega življenjskega obdobja, ki praznike raje preživijo v družbi kot sami doma.

Sorodna novica Praznični december v Ljubljani nič kaj prešeren, Slovenci na advent v Zagreb

"Smo prilagodili ukrepom, tako da smo silvestrsko večerjo skrajšali do 22. ure, o tem obvestili goste, a večina se je odločila, da vseeno pride k nam," je povedala direktorica hotela Delfin Nina Golob.

Večina bo izkoristila turistične bone, mnogi so Izolo prav na ta račun že lani bolje spoznali in se letos vrnili. Računajo, da bodo do konca leta ustvarili kar pol milijona nočitev, le šest odstotkov manj kot leta 2019, tudi na račun bogate ponudbe.

"Izola se uvršča na visoko četrto mesto med vsemi slovenskimi občinami oz. turističnimi destinacijami po številu vnovčenih bonov. Imamo ocene, da je bilo v Izoli vnovčenih okoli 86.000 bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov," je povedal Dean Kocjančič iz Turističnega združenja Izola.

V Piranu zadovoljni z obiskom

Danes je bilo ob morju čutiti zatišje, a z decembrskim obiskom so v občini Piran zadovoljni.

"Opažamo zelo veliko obiska predvsem ob koncu tedna, takrat je največ domačih gostov, tudi kar zadeva prenočitve v hotelih smo v prvih treh tednih decembra imeli za 60 odstotkov več prenočitev v primerjavi z decembrom 2019," pravi Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož.

Petra Zierer iz hotela Kempinski Portorož pa je povedala: "Novoletna praznovanja so zelo dobro zasedena tudi letos, edino, kar nas ovira, je praznovanje do 22. ure. Letos je poraba bonov manjša, je pa res, da takoj, ko so se boni podaljšali, se je ogromno rezervacij odpovedalo."

Ker jih bodo ljudje raje izkoristili v toplejših mesecih, pravijo hotelirji. Vse več pa je turistov, ki se za oddih odločijo zadnji hip.

Obalni hoteli dobro zasedeni predvsem za novo leto