Foto: Reuters
Foto: Reuters

Cvetlična polja v tem južnem kalifornijskem mestecu so bila večji del lanskega leta zaradi pandemije za obiskovalce zaprta.

Z upadom okužb v Kaliforniji se je zvezna država lahko pomaknila v t. i. oranžno fazo, s čimer so se tudi cvetlična polja lahko ponovno odprla za omejeno število obiskovalcev.

Tako vesel sem, da smo ponovno odprti," je povedal upravnik Carlsbarških polj Fred Clarke. “Lani smo bili devet mesecev zaprti in smo morali cvetje požeti.”

Polja so zdaj odprta, a sprejmejo omejeno število obiskovalcev. Foto: Reuters
Polja so zdaj odprta, a sprejmejo omejeno število obiskovalcev. Foto: Reuters

Na poljih, 55 kilometrov severno od San Diega, raste več kot 70 milijonov cvetlic, ki, ko cvetijo, ustvarjajo pravi naravni spektakel.

Uživajo v naravi

“Čuti se, da se ukrepi končno malce sproščajo. Krasno je videti to lepoto in iti malo ven ter uživati dan z ženo," je za Reuters izjavil 53-letni Kalifornijec Artie Creighton. "To je prvič po dolgem času, da smo končno zunaj."

Cvetlična polja, ki so za javnost odprta do 9. maja, so hkrati delovna farma, na kateri prodajajo cvetje za cvetličarne in supermarkete, poleg tega pa gojijo tudi popolnoma svojo vrsto pogačice, ki jo skušajo vsako leto še izpopolniti, tako velikost cveta kot barvo in enotnost pridelka.