Letošnja nagrajenca v družbi direktorice šole. Foto: TV Slovenija / zajem zaslona
Letošnja nagrajenca v družbi direktorice šole. Foto: TV Slovenija / zajem zaslona

Ambasador postane študent, ki je med študijem svoje znanje, ustvarjalnost in predanost stroki uspešno izkazoval s sodelovanjem pri različnih projektih, na tekmovanjih doma in v tujini ter tako prispeval k promociji gostoljubja in dobrega počutja v Sloveniji in Evropi.

Tanja Angleitner Sagadin, direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, je razložila, od kod nagrada: "Smo pač bili mnenja, da je treba to študentsko aktivnost na neki način tudi nagraditi, pa seveda da tudi študenti imajo en poseben dodaten motiv, voljo in željo, da sodelujejo tudi naprej pri šolskih projektih."

Predavatelji in učitelji na šoli izberejo študente, ki so najdejavnejši, in njihovo delo točkujejo. "Potem so pa v drugem krogu na vrsti študenti, ki na podlagi ankete glasujejo za svojega najljubšega kandidata oz. kandidatko, tako da je končna ocena skupek obeh ocen," je pojasnila Angleitner Sagadinova.

Letošnji ambasador gostoljubja je Tijan Wenzel: "Mislim, da je to ena lepa nagrada za konec študija na tej šoli. V bistvu je to neko potrdilo za dobro delo v preteklosti in spodbuda za še boljše delo v prihodnosti."

Maja Cerić, letošnja ambasadorka dobrega počutja, pa pravi: "Nagrada mi veliko pomeni. Razveselila sem se že same nominacije, ker mi to pomeni to, da sem dobra v svojem delu, odprla mi je mnogo poti tudi v prihodnosti."

Ambasadorja bosta predstavljala in zastopala šolo na vseh pomembnejših dogodkih. S pridobljenim znanjem in izkušnjami pa se bosta trudila dejavno prispevati h gostinsko- turističnemu razvoju lokalnega okolja.

Kdo je letošnji ambasador gostoljubja?