Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Dogodki so se v Kobilarni Lipica začeli že ob 9. uri, ko so si obiskovalci lahko ogledali izpust črede na pašo. Nato so lahko spremljali prijateljsko tekmo v vožnji vpreg za Dan Lipicanca, prav tako so jim v kobilarni predstavili, kako poteka podkovanje konj. Popoldne so lahko uživali v predstavi lipiške jahalne šole na hipodromu.

Poskrbeli so tudi za najmlajše obiskovalce, saj so jim v Lipici pripravili otroški ustvarjalni park. V nejm so lahko med drugim izdelovali konjeniške lutke, konje iz papirja, sodelovali v mini orientacijskem teku in lovu na zaklad, prav tako so si lahko ogledali gledališko predstavo in sodelovali v plesni delavnici.

V Kobilarni Lipica so zelo zadovoljni s številčnim obiskom med prvomajskimi prazniki – bil je kar 40 odstotkov višji kot v enakem obdobju lani. To so odlični obeti tudi za poletno sezono, pravijo pri Kobilarni Lipica.

Pri obisku kobilarne so precej odvisni od vremena, a so s prenovljeno jahalnico dobili prostor, v katerem ogleda predstave slabo vreme ne zmoti. Predstava traja približno eno uro, med junijem in septembrom pa bo obiskovalcem na ogled vsak torek, petek in nedeljo ob 15. uri.

Med prvomajskimi prazniki je bilo v Lipici največ gostov iz Slovenije, Italije, Nemčije ter Avstrije. Poleg naštetih si za poletne mesece obetajo tudi večje število gostov iz Francije ter držav vzhodne Evrope.