Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Velenje je prav v teh dneh postalo del slovenske Green Wellnes trase, kjer v 16 dneh, etape so dolge po 40 kilometrov, kolesarji prevozijo Slovenijo med Ljubljano, Panonsko nižino, pod Kamniško-Savinjskimi Alpami nazaj v prestolnico. Če ne zmorejo vsega naenkrat, je na voljo tudi bicikel bus iz Velenja do Logarske doline.

Zaključuje se kolesarska steza med Velenjem in Dobrno, kar je v sklopu projekta. "Trenutno je v gradnji 72 km kolesarskih povezav v Savinjski regiji v vrednosti 50 milijonov," je povedal Bojana Skopinšek Iz Območnega razvojnega partnerstva za osrednje Celjsko.

Razvoj kolesarskega turizma načrtujejo v Šmartnem ob Paki. Na festivalu so povezali kolesarjenje s starodobniki, župani pa so preizkušali električna kolesa.

"V prihodnosti, ko ne bom več na vročem županskem stolu, ga zagotovo dobim in prekolesarim od Golte do Logarske vsepovsod," je povedala Ana Rebernik, županja Rečice ob Savinji.

"Računamo na državno kolesarsko povezavo, ki se začne graditi med Velenjem, Šoštanjem, Šmartnem in Mozirjem, merimo na kolesarsko povezavo proti Zgornji Savinjski dolini," je povedal Janko Kopušar, župan Šmartnega ob Paki.

"Da resnično tako občanom kot vsem ostalim tudi gostom omogočimo, da enostavno kolesarijo iz enega mesta v drugo, ne pozabimo, da kolesarjenje ne pozna meja," je povedal Peter Dermol, župan Velenja.

Začenja se izgradnja kolesarske poti med Velenjem in Mozirjem. "Zelo se pozna, da so si v preteklih letih večino izposojali električna kolesa, pa večinoma Slovenci, največ zaradi bonov, zdaj pa se počasi vidi, da prihajajo tujci in si izposojajo navadna kolesa," je povedala Ema Nežič iz Turistično informacijskega centra Mozirje.

Lahko pa odkolesarite vse do Logarske doline, do tja je okoli 40 km. Pot z električnimi kolesi je poučna in pestra, še bolj pa zanimiv pogled s panoramske ceste nad Solčavo. Kakor koli – po gričih in dolinah ter kolesarskih stezah v urbanem okolju ali pa izven prometnic, uživajte in spomnite se na tisti rek: Vsi na kolo, za zdravo telo!

Kolesarjenje vse bolj priljubljeno