Obiskovalci bodo morali upoštevati preventivne ukrepe. Foto: BoBo/Manca Rožman
Obiskovalci bodo morali upoštevati preventivne ukrepe. Foto: BoBo/Manca Rožman

V kabinah bo v skladu z navodili NIJZ-ja obvezna uporaba zaščitne maske, pred vstopom pa bo obvezno razkuževanje rok. Če obiskovalci zaščitne maske ne bodo imeli s seboj, bo mogoč nakup na blagajni. Pred vstopom v kabine bo obvezno razkuževanje rok, čakajoči pa bodo morali vzdrževati 1,5 metra varnostne razdalje.

Maja bo nihalka obratovala od četrtka do nedelje od 9. do 17. ure, ves konec tedna pa bo obratovala tudi sedežnica, in sicer od 9.30 do 16.15. Naprave bodo izjemoma zaprte v primeru močnega vetra ali neviht.

Ob tem kupce vstopnic vabijo, naj plačujejo s karticami, imetnike letnih vozovnic pa v podjetju prosijo, da se med obratovanjem nihalke oglasijo na blagajni, kjer jim bodo letno vozovnico podaljšali za čas neobratovanja nihalke zaradi epidemije.

Podjetje Velika planina zaganja tudi del gostinske ponudbe – od četrtka do nedelje bo čez dan odprta gostilna Zeleni rob, od 22. maja pa ob istih dneh tudi letni vrt pri spodnji postaji nihalke. Okrepčevalnica Skodla ostaja zaprta do sprostitve ukrepov v zaprtih gostinskih prostorih.

Žičnico odprli tudi na Pohorju

V skladu z vladno odločbo je v Sloveniji v ponedeljek po osmih tednih znova stekel javni potniški promet, vključno z žičniškimi napravami za prevoz oseb. Že prvi dan so zagnali krožno kabinsko žičnico na Mariborskem Pohorju, zagon poletne sezone z različnimi dejavnostmi načrtujejo tudi v preostalih gorskih središčih, medtem ko je na Kaninu še vedno mogoča smuka.

Na Krvavcu s strahom v poletno sezono

Na Krvavcu so imeli letos precejšnje težave že z zimsko sezono. Foto: MMC RTV SLO
Na Krvavcu so imeli letos precejšnje težave že z zimsko sezono. Foto: MMC RTV SLO

Na Krvavcu, kjer so pretekli konec tedna odprli Plažo Krvavec, za zdaj točnega datuma ponovnega zagona žičniških naprav oziroma kabinske žičnice še nimajo. Glede na trenutne razmere jih je strah, da poletna sezona, na katero so po katastrofalni zimski sezoni položili vse upe, ne obeta nič kaj dobrega.

Kot so povedali v RTC-ju Krvavec, so morali kljub veliki količini novozapadlega snega in že prej narejenega tehničnega snega sredi marca smučišče zapreti. Ostali pa so jim stroški elektrike, nafte in vode ter drugi stroški, ki so jih do zdaj pokrivali z akumulacijo iztržka zimske sezone.

V danih razmerah na Krvavcu pripravljajo načrt preživetja za poletje z močno zmanjšanim obratovanjem. "S tem pa bo šel na minimum tudi kader. V skrajnem primeru, da bi lahko dočakali zimsko sezono, lahko napovemo najslabši možen scenarij, začasno zaprtje resorta," so zapisali v podjetju.